DTP'li Başkan'a 2 gün 2 gece düğün

Güncelleme Tarihi:

DTPli Başkana 2 gün 2 gece düğün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 12:58

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı DTP'li Sedat Töre, öğretmen Nurnisa Aydın ile 2 gün 2 gece süren dillere destan düğünle evlendi. Düğüne katılan yaklaşık 7 bin kişi için 50 koyun kesildi, 500 kilo prinçten pilav yapılıp dağıtıldı.

Haberin Devamı

Şemdinli Belediye Başkanı avukat Sedat Töre ile Kız Meslek Lisesi'nde öğretmen olan Nurnisa Aydın'ın düğünü İran ve Irak sınırında bulunan Günyazı Köyü'nün Üçgöze Mezrası'nda yapıldı. Töre ve Aydın'ın düğününe Hakkari Belediye Başkanı DTP'li Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Alptekin, DTP Genel Merkez Yöneticisi M. Salih Yıldız, Hakkari Barosu Başkanı Necip Korkmaz, DTP il ve ilçe başkanları, İran ve Irak'taki yakınları ile birlikte yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Üçgöze Mezrası'nda 2 gün 2 gece süren düğüne katılan davetlilere, 50 koyun kesildi, 500 kilo prinçten pilav yapıldı, ayran ve salata ikram edildi. Büyük çoğunluğu yöresel kıyafetlerle düğüne katılan davetliler, yerel sanatçıların okuduğu Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Düğün havai fişek gösterisiyle son buldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!