DTP'li Ahmet Türk'ten açıklama

Güncelleme Tarihi:

DTPli Ahmet Türkten açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 15:26

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, “Irak'taki görüşmelerde, öncelikli olarak, 'Türkiye'nin proje oluşturması ve PKK'nın silahları bırakması halinde siyasi yaşama nasıl dahil edileceğinin belirlenmesi gerektiğini' ifade ettiklerini” bildirdi.

Haberin Devamı

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'taki temasları sırasında bir medya organıyla yaptığı özel röportajda yer alan ifadelerine farklı anlamlar yüklenmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Başından beri, çatışmalı sürecin Türk ve Kürt halkına zarar verdiğini ve bu sürecin bitirilmesi gerektiğini söylediklerini kaydeden Türk, Kürt sorununda silahların devreden çıkarılması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Ahmet Türk, “Silahın, çatışmanın, Kürtlere de Türklere de zarar verdiğini” söylediklerini ve bunun devreden çıkarılmasını istediklerini belirterek, açıklamasında şu görüşleri savundu: “Bunları söylerken bu temel mantık üzerinden ifade ettik. Bu konuda söylediklerimiz nettir. Çatışmalı sürecin bitmesi talebini gündeme getiriyoruz. Temaslarımız sırasında da çatışmalı sürecin nasıl sona erdirileceği konuşuldu. PKK'nın silahlı yöntemlerden arındırılması yönünde bir tartışma oldu. Öncelikli olarak Türkiye'nin bir proje oluşturması ve PKK'nın silahları bırakması halinde, siyasi yaşama nasıl dahil edileceğinin belirlenmesi gerektiği ifade edildi.
Ancak sorunun çözümüne ilişkin bir proje ortaya koyulmuş değil. Bir proje ortaya konmadan çağrılar yapılıyor, şiddet politikası sürüyor. Kürt sorununun çözümü için demokratik proje ortaya konursa bu projeye hiç bir güç karşı gelmez. Bir proje olmaksızın dayatmaların yersiz olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin, çatışmaların sona ermesi, Kürt sorununun barışçıl temelde çözülmesi için Kürtlerin bir araya gelerek, bir görüş birliğine kavuşması gerektiğini savunuyoruz. Bunu Irak'taki temaslarımız sırasında muhataplarımıza da ilettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!