DTP'den 'Kamuran Yıldırım' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

DTPden Kamuran Yıldırım açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 15:11

Demokratik Toplum Partisi (DTP), Mardin'den 3. bağımsız aday olarak gösterdiği ancak daha sonra desteklemeyeceğini açıkladığı Kamuran Yıldırım'ın adaylıktan çekilmemesini "Mevcut tutumunun halkımıza ve örgütlü mücadelemize zarar verdiği, dışımızdaki güç ve çevrelere hizmet ettiği açıktır" diye niteledi.

Haberin Devamı

DTP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, DTP'nin seçime bağımsız adaylarla girme kararı almasının ardından oluşturulan Bağımsız Adayları Destekleme Komisyonu’na Mardin’den Kamuran Yıldırım’ın da başvurduğunu ve bu kentte Ahmet Türk ile Emine Ayna ile birlikte üçüncü aday olarak gösterildiği hatırlatıldı. Sonraki süreçte yerel örgüt ve taban ile yapılan değerlendirmeler sonucunda Mardin’de üç yerine iki adayla seçime katılmanın daha doğru olacağına karar verildiğinin belirtildiği açıklamada, Yıldırım'ın da böyle bir sonuca karşı önceden bilgilendirildiği ve bunu kabul ettiği kaydedildi.

Açıklamada, adaylığını geri çekmesi istenen Yıldırım'ın bu karar karşısında "siyasi kültür ve ahlaka sığmayan bir yaklaşımla" adaylıktan geri çekilmediğine dikkat çekilerek, "Bugüne kadar da Kamuran Yıldırım’la yapılan görüşmelerde olumlu bir yaklaşım gösterebileceği beklentisi içinde olduk. Ancak gelinen aşamada Kamuran Yıldırım’ın halkımızın çıkar ve beklentilerine doğru temelde yanıt olmak yerine, bireysel hesaplar içinde olduğu görülmüştür. Mevcut tutumunun halkımıza ve örgütlü mücadelemize zarar verdiği, dışımızdaki güç ve çevrelere hizmet ettiği açıktır" denildi.

Kamuran Yıldırım'ın DTP'nin de destek verdiği "Bin Umut Bağımsız" adaylarından biri olmadığına vurgu yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Tamamen kendi bireysel çıkarları için adaylığını sürdüren, diğer herhangi bir bağımsız adaydan farkı olmayan bir konumdadır. Bu tutumuyla da halkımızın demokrasi mücadelesine zarar vermektedir. Halkımızı bu durumu bilerek, mücadelesine zarar verenlere karşı dikkatli ve duyarlı olmaya, kafa karıştırıcı tutum ve duruşları mahkum etmeye çağırıyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!