DTP'den AK Parti ve TSK'ya tepki

Güncelleme Tarihi:

DTPden AK Parti ve TSKya tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 13:59

Dmokratik Toplum Partisi, bir açıklama yaparak AK Parti ve TSK'dan yapılan açıklamalara tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın dün ve Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un bugün yaptığı açıklamaların hedef alındığı duyuruda "Kürt açılımı"nın resmi söylemin dışına çıkmadığı ileri sürüldü. DTP'den yapılan açıklamada AK Parti'nin açılımının daha önceki açıklamaların allanıp pullanmasından başka bir şey olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

DTP Grup Başkanvekilleri Gülten Kışanak ile Selahattin Demirtaş yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bir süreden bu yana devam eden Kürt açılımı çerçevesinde AK Parti hükümetinin gelinen noktadaki tutumunun umut verici olmaktan öte kaygı duyulacak bir yaklaşım halini aldığı ifade edilerek “Demokratik açılım adı altında yürütülen çalışmalarda üslup ve yöntem konusundaki hassasiyetleri öne çıkararak işe başlayan ve bu vesileyle yöntem konusunda partimizden de destek alan Hükümet, gelinen aşamada üslubu bir kenara bırakmakla kalmayarak çözümü zorlaştıracak girişimlere de imza atmaya başlamıştır” denildi.

“Açılım sürecinin başından bu yana yapıcı ve sorumlu bir politika izlemeyi esas alan partimize yönelik tutuklama ve gözaltı furyası devam ederken, diğer yandan Kürt halkının değerlerine yönelik saygı sınırlarını aşan saldırılara karşı, AK Parti de aynı üslupla cevap vererek bu provokatif ve saygısızca tutuma ortak olmaktadır” denilen açıklamada “Kürt halkının dilinin, kültürünün, demokratik haklarının CHP ve MHP tarafından bölücü talepler olarak değerlendirilmesi karşısında AK Parti hükümeti bu taleplerin bölücü olmadığını tam tersine 80 yıldır inkar edilen Kürtlerin demokratik hakları olduğunu savunmak yerine, ürkek ve korkak bir yaklaşımla ‘zaten biz de sizin gibi düşünüyoruz’ diyerek muhalefetin haksız tutumuna ortak olmakta ve çanak tutmaktadır” görüşüne yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!