DTP'de, ‘bölücübaşı’ sloganlı kutlama

Güncelleme Tarihi:

DTPde, ‘bölücübaşı’ sloganlı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 23:24

DİYARBAKIR’dan 4 bağımsız milletvekili çıkaran Demokratik Toplum Partisinde seçim sonuçları bayram havasında kutlandı. Partinin önünde toplanan yaklaşık 4 bin kişi, ‘Biji serak Apo’ sloganları atarak kutlama yaparken, milletvekili seçilen 4 aday partinin önünde partilileri selamladı. Partililere bir konuşma yapan DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, mecliste grup oluşturabilecek sayıda milletvekili çıkarmaya başardıklarını belirterek, seçmenlere teşekür etti ve sağduyulu olmalarını sevinçlerine gölge düşürecek hareketlerden kaçınmalarını istedi. DTP’liler, Diyarbakır sokaklarında araçlarla sevinç turu atarken, teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar attı.

Haberin Devamı

Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasıyla Diyarbakır'dan 4 milletvekili çıkaran DTP önünde kutlamalar yapıldı. Davul zurna eşliğinde hayal çeken yaklaşık 4 bin kişi sık sık, ‘Biji serok Apo’, ‘Bekle Ankara, Kürtler geliyor’ şeklinde sloganlar attı. Daha sonra milletvekili seçilen Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Selehattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş ile DEP eski milletvekili Leyla Zana ile birlikte partinin girişine gelerek partilileri selamladılar.

Burada partililere bir konuşma yapan DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, grup oluşturacak kadar Milletvekili çıkarma başarısı gösterdiklerini belirterek, “Hepinizden ricamız bu sevincimize gölge düşürecek hareketlerden kaçınmamız ve sağduyulu davranmanızdır. Türkiye halklarının gönüllü birlikteliği için çabalayacağız” dedi. Avrupa Parlamentosu Sözcüsü Luisa Horgantını, büyük ve tarihsel bir günde DTP'lilerle birlikte olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Büyük bir deneyim kazandım. Grup kurmanız çok önemli. Demokratik ve adaletin tecellisi için grup kuracak kadar büyük başarı göstermeniz çok önemlidir. Türkiye'nin AB'ye girmesinden yanayız. Bu kadar çok sayıda Kürt parlamenterlerin meclise girmesi ile AB'nin yolu açılacaktır. Kürtlerin uğradığı haksızlıkların artık sonu gelecektir. Tüm direnişiniz için, barış ve adalete inancınız için sizlere teşekür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milletvekili seçilen İHD'nin eski Genel başkanı Akın Birdal, seçmenlerine seslenirken, “Barışın muhatabını yarattınız. Demokrasinin itici gücünü yarattınız. Yarın bölgemizde, yeni bir güneş doğuyor. Hepinizi aydınlatıp yol gösterecektir” dedi.

Konuşmalardan sonra bazı partililer dağılırken, bazı DTP'liler ise caddelerde yürüyüş yaptı. Ofis Semti'ne gelen ve yasa dışı sloganları atan bazı DTP'liler polisler tarafından gözaltına alındı.

Polis, kentte aldığı sıkı güvenlik önlemlerini sabaha kadar sürdürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!