DTP: Tezkereye destek vermeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

DTP: Tezkereye destek vermeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2007 13:17

AKP Genel Merkezine Bayram ziyaretinde bulunan DTP heyetinden Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Bayramdan sonra sınır ötesi operasyon için Meclise gelmesi beklenen tezkereye destek vermeyeceklerini belirterek, “Kendi ülkesinin sınırlarına saygı duyan bir devlet başka ülkelerin sınırlarına da saygı duymak zorundadır. Çözüm, sınır ötesi değil, Türkiye’dedir” dedi.

Haberin Devamı

DTP Tunceli Milletvekili Halis ve beraberindekiler, yaklaşık yarım saat süren bayram ziyaretinde başta "Tezkere" olmak üzere pekçok konuda görüş alışverişinde bulundular.

Kabulün girişinde açıklama yapmayan DTP’liler, çıkışta gazeticelerin sorularını yanıtladı.

“KÜRT SORUNUNU ADI KONSUN”

Bir gazetecinin, “Sınır ötesi operasyon için Meclise gelecek tezkereye destek verecek misiniz?” sorusuna karşılık, Halis şunları söyledi:

“Türkiye’ye huzur ve barış mesajı vermeye geldik. İsterdik ki, adı konmamış Kürt meselesi çözülsün. Türk Kürt halkı ayrımı yoktur. Bundan böyle isterdik ki, Türkiye’de bugüne kadar yaşananlar yaşanmamış olsun. Bundan böyle isteriz ki, bugüne kadar adı konmamış Kürt sorunundan doğan bu sancılar yaşanmasın, bunun için Kürt sorununun adının konmasının artık gerektiğine inanıyoruz. Özellikle de şunu söylüyoruz, Türkiye’de tırmandırılmak istenen bir şiddet var. Bu şiddet ortamından, ister Türk halkı ister Kürt halkının hiçbir çıkarı yoktur. Biz bunu biliyoruz. Barışı bu anlamda istiyoruz ve savunuyoruz.”

DİĞER ZİYARETLER

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Ersoy ve Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Pamukçu birer paket çikolata ile bayram ziyaretinde bulundular.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!