DTP: Partimize yöneltilen saldırılardan AKP sorumlu

Güncelleme Tarihi:

DTP: Partimize yöneltilen saldırılardan AKP sorumlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 15:35

Demokratik Toplum Partisi (DTP) kendilerine yönelik saldırıların, genel merkez binasının kurşunlanmasına kadar vardığını belirterek, "Partimize yöneltilen bu saldırıların sorumlusu AKP hükümetidir" dedi.

Haberin Devamı

DTP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, DTP'ye yönelik her gün başka bir saldırı olayı gerçekleştirildiği, bu yöntemler partinin baskı altına alındığını ve siyasi faaliyetlerinin engellendiğini savunuldu. Geçtiğimiz günlerde parti genel merkezine düzenlenen silahlı saldırının failinin zaman yitirilmeden serbest bırakıldığına, bir gün sonra partinin Adana İl Örgütü'nün telefonla tehdit edildiğine ve taşlı saldırıya uğradığına dikkat çekilen açıklamada, saldırının hemen sonrasında Yakapınar Belde Belediye Başkanı Osman Keser'in tutuklandığını, 10’a yakın parti il ve ilçe yöneticisinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Toplumun bilinçli bir çabayla genginlik ve kaos ortamına sürüklenmek istendiğini ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Parti olarak, barış ve uzlaşı ortamının gelişmesi için hep duyarlı ve sorumlu yaklaşımların içinde olduk. Toplumsal gerilimlerin geliştirilmesine taraf olmadık, sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik. Ancak, bu sorumlu ve duyarlı yaklaşımlarımız görülmedi, görülmek istenmedi. Saldırılar her geçen gün biraz daha tırmandırılarak yöneticilerimiz, üyelerimiz haksız gerekçelerle gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve cezaevine atılıyor. Partimize yöneltilen bu saldırıların sorumlusu AKP hükümetidir. Bu saldırılar hukuk kisvesi altında yürütülse de, özünde siyasidir. Partimiz gerçek muhalefetin temsilcisi ve çözümün adresi olmaktan çıkarılmak isteniyor. Halk ve parti olarak buna izin vermeyeceğiz. Meşru demokratik zeminde mücadele etme kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!