DTP Lideri Türk: Öcalan’la görüşme AKP gelince kesildi

Güncelleme Tarihi:

DTP Lideri Türk: Öcalan’la görüşme AKP gelince kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:47

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk dün düzenlediği basın toplantısında, İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan’a fiziksel şiddet uygulandığını iddia ederek, "Devlet yetkililerinin 2000’li yıllarda Kürt sorunun çözümü için İmralı’da Öcalan’la görüştüğü ortaya çıkmıştır.

AKP hükümetiyle birlikte görüşmelerin son bulması düşündürücüdür" dedi. Türk şöyle devam etti: "Öcalan’a sistemli bir baskı politikası uygulayarak, gelişecek provokasyon üzerinden politika yürütülmektedir. Bu tür uygulamalardan vazgeçilmesi gerekir. Bu hassas süreçte yetkilileri hassas olmaya davet ediyoruz."

Terörist başının avukatları da yaptıkları görüşmeden sonra bir internet sitesine Öcalan’ın şunları söylediğini iddia ettiler: "Demokratik çözüm konusunda üzerime düşeni yapacağımı belirttim. 2002’ye kadar gelip gittiler. Sonra kesildi. Ben de soruyorum, neden kesildi, kim kesti, bunlar ortaya çıkarılsın. Abdullah Gül’e 2003’te bir mektup yazdım. O mektubu halka açıklasınlar. Bu görüşmeler neden kesildi? Herkes bunun cevabını öğrenmelidir."

Türk, basın toplantısından sonra Adalet BAkanı Mehmet Ali Şahin’i aradı. Antalya’da bulunan Şahin, "Gelişmelerle ilgili bilgi sahibiyim. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde gerekli soruşturmanın yapılması talimatı verdim. Konunun takipçisiyim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!