DTP’li vekilin kocası dağda mı

Güncelleme Tarihi:

DTP’li vekilin kocası dağda mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 00:00

Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın 1992’de evlendiği eşi Salman Kurtulan’ın, PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 1999’dan beri gıyabi tutuklama kararıyla arandığı ortaya çıktı. Kurtulan’ın halen Kuzey Irak’ta olduğu tespit edildi.

İŞTE ASKERLERİN TESLİM EDİLİRKEN FOTOĞRAFLARI

HAKKÁRİ
’nin Dağlıca Bölgesi’nden kaçırılan 8 askeri PKK’dan teslim alan 3 DTP’liden biri olan Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın kocası Salman Kurtulan’ın terör örgütü üyesi olduğu iddia ediliyor. Fatma Kurtulan’ın Kahramanmaraş Pazarcık doğumlu olan Salman Kurtulan ile 21 Ocak 1992’de evlendiği belirlendi.

Salman Kurtulan’ın, PKK ile aynı dönemlerde yakın ilişki içine girdiği ve örgütte söz sahibi olmaya başladığı belirlendi. Bazı ifadelerde isminin geçmesinden sonra Salman Kurtulan hakkında Adana Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcılığı tarafından terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı. Güvenlik güçlerince arandığı sürede izini kaybettiren ve örgütlenme çalışmalarında yer aldığı belirlenen Kurtulan hakkında Adana 1 nolu DGM tarafından 1999 yılında 563 sayılı kararı ile gıyabi tutuklama verildi. Halen güvenlik birimleri tarafından gıyabi tutuklama kararıyla aranan Salman Kurtulan’ın Kuzey Irak’ta olduğu, örgütlenme ve siyasi çalışmalar nedeniyle Avrupa ülkelerine gidip geldiği saptandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!