DTP’li Belediye başkanına 15 ay hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

DTP’li Belediye başkanına 15 ay hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 17:41

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi DTP’li Belediye Başkanı Faik Dursun, Kaymakam ve Emniyet Müdürlüğü’ne hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 15 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Beytüşşebap’ta Belediye Başkanı Faik Dursun ve 9 meclis üyesi, mahalle ve sokaklara Kürtçe isim verilmesi kararı alıp, konuyu Kaymakamlığa bildirdi. Ancak Kaymakamlık, kararı iade ederken, Emniyet Müdürlüğü de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine, basın açıklaması yapan Başkan Dursun ve meclis üyeleri hakkında, açıklama sırasında Emniyet Müdürlüğü’ne hakaret ettikleri gerekçesiyle 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Beytüşşebap Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı Dursun ile meclis üyeleri bugün çıktıkları üçüncü duruşmada hazır bulundu. Başkan Dursun mahkemede, meclis kararıyla, mahalle ve sokaklara Kürtçe isimler verilmesi için Kaymakamlığa başvurduklarını, ancak kaymakamlığın 24’üncü maddeye göre, Türkçe olmadığı gerekçesiyle geri çevirdiğini söyledi. Dursun, “Bunun üzerine emniyet savcılığa başvurarak hakkımızda dava açtırdı. Buna emniyet karar veremez, idari yargı karar verir. Mülki amirin, emniyete durumu havale ederek sokak isimlerini reddettiğini söyledik. Hakaret etmedik. Mahalle ve sokaklara vereceğimiz 9 isim de yüzyıllardan beri atalarımızın kullandığı isimlerdir” dediği savunmasını tekrarladı.

Haberin Devamı

Mahkeme Belediye Başkanı Dursun’u 15 ay 15 gün hapis cezasına çarptırırken, duruşma çıkışında bir açıklama yapmadı. Dursun’un avukatı Mücahit Dursun, yerel mahkemenin verdiği kararın usul ve esas açısından yasaya aykırı olduğunu savunarak temyize başvuracaklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!