DTP’li Belediye Başkanı polisi suçladı

Güncelleme Tarihi:

DTP’li Belediye Başkanı polisi suçladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 18:20

AĞRI'nın Doğubayazıt Belediye Başkanı DTP'li Mukaddes Kubilay, ilçede 20 Ekim günü çıkan olaylar sırasında kalbine isabet eden kurşunla Ahmet Özkan'ın ölümüyle ilgili olarak polisi suçladı.

Yürüyüşe katılanlarda silah olmadığını öne süren Başkan Kubilay, “Ahmet Özkan’ın otopsi raporu elimize geçmedi. Raporda ne yazılmış ise doğrudur. Sonuçta polisin açmış olduğu ateş sonucunda o mermi ortaya çıkmıştır. Halkta silah yoktu” dedi.

Olay günü, halkın isteği üzerine güzergah belirlediklerini anlatan Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, Emniyet yetkililerinin istedikleri güzergahtan yürümelerine izin vermediğini anımsattı. Olayların hoş olmayan şekilde geliştiğini söyleyen Başkan Kubilay, “Üzücü bir olay yaşandı ve Ahmet Özkan adlı vatandaşımız yaşamını yitirdi. Daha sonra Vali, Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdürü ile görüşmek istedik ancak kabul edilmedik. Bu olayların gelişmesinde bunlar da sorumludur. Sorumlular emniyet güçleridir, mülki idare amirleridir. Otopsi raporu elimize geçmedi. Raporda ne yazılmış ise doğrudur. Sonuçta polisin açmış olduğu ateş sonucunda o mermiden hayatını kaybetmiştir. Halkta ve kitlede silah yoktu. Tarayan polisti, tarayan emniyet güçleriydi” dedi.

Bu arada ilçeye bugün gelen DTP Diyarbakır Milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Selahattin Demirtaş, DTP ilçe binasının ardından Ahmet Özkan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!