DTP’li Bayındır: Kürtler Öcalan’ın yol haritasını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

DTP’li Bayındır: Kürtler Öcalan’ın yol haritasını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 16:23

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Kürtlerin Abdullah Öcalan’ın yol haritasını beklemeye başladığını belirterek, “Kürtler, bu yol haritasına bir an önce ulaşılması için büyük bir heyecanla bir bayramla karşılamaya çalışıyor” dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar, Balveren Belde Belediye Başkanı Abdurrezzak Yıldız, DTP İl Başkanı Selim Bayar ile birlikte KESK Platformunu ziyaret etti. Sevahir Bayındır, Şırnak KESK platformu ziyareti sırasında yaptığı kısa konuşmada, Kürtlerin Öcalan’nın çözüme dönük yol haritasını büyük bir heyecanla beklediğini dile getirdi. Hükümetin son söylemlerinin Kürtler tarafından itibar görmediğini belirten Sevahir Bayındır, şöyle konuştu:

“Hükümetin bir yandan sorunu çözer gibi görünüp sonradan da eski düşüncede ısrar etmek, yine topluma en büyük şiddettir. Bu oyunların bütün bu beyhude söylemlerin Kürtler açısından bir anlam ifade etmeyeceğini Kürtler ağır bedellerle kanıtladı. Öcalan’nın Kürt sorunun çözümü için hazırladığı yol haritasını toplumla paylaşacak. Kürtler asıl heyecanı bu yol haritasını bekleyerek yaşıyor. Devletten kaynaklı bir tedirginlik oldukça ve tabi bir yandan acaba devlet niye bunu yapıyor diye bir tedirginlik var. Ama Kürtler, bu yol haritasına bir an önce ulaşılması için büyük bir heyecanla, bir bayramla karşılamaya çalışıyor. 1 Eylül bu dönemde böyle özel bir önemi var. Yani çözümün yeniden öncüleri tarafından kendilerine aktarılacağı o duygu ve düşünceleri paylaşacağı bir 1 Eylül olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!