DTP ilk kez ’şehit’ ve ’evlatlarımız’ dedi

Güncelleme Tarihi:

DTP ilk kez ’şehit’ ve ’evlatlarımız’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 00:00

Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekileri ilk kez PKK saldırılarında hayatını kaybeden askerler için "evladımız" ve "şehit" diye söz etti.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, 14 askerin şehit edilmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, "Şırnak ve Diyarbakır’da dün ve bugün meydana gelen saldırılarda 14 evladımızı daha yitirdik. Öncelikle yaşamını yitiren şehitlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyoruz" dedi. "Hiçbir siyasal amaç bir tek damla kandan daha değerli olamaz" diyen Demirtaş, siyasetçilerin el ele vererek akan kanın durması konusunda nihai bir sonuç elde etmesi gerektiğini belirtti. DTP’liler, Meclis’in terör gündemli özel bir toplantı yapmasını öneriyor.

TOPLANALIM

Hasip Kaplan (Batman Milletvekili)
TBMM derhal özel gündemle, sadece terörü ve terörü sona erdirme yollarını tartışacağımız özel bir gündemle toplanmalı. Terörle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmalı. Sınır ötesi operasyon çözüm olmayacağı gibi bunun Türkiye’yi dönüşü olmayan bir batağa sürükleyeceği kaygısını taşıyoruz. Ülke içinde, Meclis’te ve kendi iç dinamiklerimizle sorunun çözümünü sağlamalıyız. Sorunun çözüm ve konuşma yeri Meclis olmalıdır.

KINIYORUM

Osman Özçelik (Siirt Milletvekili)
Sınır ötesi operasyon bir maceradır, insanlar ölür, çok kan dökülür. Şiddet, şiddeti doğuruyor. Ve şu kesinlikle bilinmelidir ki bizler PKK’nın şiddetine de karşıyız. Devletin şiddet doğuran politikalarını da doğru bulmuyoruz. Bizim sınır ötesi operasyona, PKK’yı korumak için karşı çıktığımızı söylüyorlar. Hayır! Türkiye’yi korumak için karşı çıkıyoruz. ’PKK’yı kınıyor musunuz?’ türünden sorulara muhatap oluyoruz. ’Kınıyoruz’ dememizle sorun çözülecekse, bin defa kınıyorum Şırnak’taki saldırıyı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!