DTP grup kurmak için resmen başvurdu

Güncelleme Tarihi:

DTP grup kurmak için resmen başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 17:02

Genel seçimlerde bağımsız seçilen ve DTP’ye katılan, 20 milletvekili TBMM’de grup kurmak için hazırladıkları dilekçeyi Meclis Başkanlığı’na sundular. Başvuru listesinde DPT'nin desteklediği İstanbul Milletvekili Ufuk Uras yeralmadı.

Haberin Devamı

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Eş Genel Başkan Emine Irmak ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, TBMM’de grup kurmak için hazırladıkları 20 kişilik milletvekili listesini ve gerekli evrakları Genel Sekreter Ali Osman Koca’ya teslim ettiler.

DTP’nin Meclis’te grup kurmak için hazırladıkları başvuru dilekçesinde bulunan milletvekilleri şöyle;

Ayla Akat Ata (Batman), Bengi Yıldız (Batman), Mehmet Nezir Karakaş (Bitlis), Aysel Tuğluk (Diyarbakır), Selahattin Demirbaş (Diyarbakır), Gültan Kışanak (Diyarbakır), Akın Birdal (Diyarbakır), Pervin Buldan (Iğdır), Sebahat Tuncel (İstanbul 3. Bölge), Ahmet Türk (Mardin), Emine Ayna (Mardin), Sırrı Sakık (Muş), Nuri Yaman (Muş), Osman Özçelik (Siirt), İbrahim Bilici (Şanlıurfa), Sevahir Bayındır (Şırnak), Hasip Kaplan (Şırnak), Şerafettin Halis (Tunceli), Özdal Üçer (Van), Fatma Kurtalan (Van).

Haberin Devamı

Bu arada, yarın Meclise kayıt yaptırmaları belkelen İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın da kısa sürede DTP'ye katılacağı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!