DTP Genel Başkan Yardımcısı'na para cezası

Güncelleme Tarihi:

DTP Genel Başkan Yardımcısına para cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 13:21

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak, “Suçu ve suçluyu övdüğü” gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı 5 bin 400 YTL adli para cezasına çevirdi.

Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Selma Irmak ile avukatı Mehmet Nuri Özmen katıldı.
Irmak, 3 Ekim 2007 tarihinde, partisinin genel merkezi önünde gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından, bir basın açıklaması yaptığını, açıklamanın ardından bir gazetecinin sorusunu cevaplarken, “sayın Öcalan” ifadesini kullandığını söyledi.

Bir siyasetçi olarak siyasi nezaket gereği böyle bir ifadeye konuşmasında yer verdiğini ileri süren Irmak, “suçu ve suçluyu övme” gibi bir kastının bulunmadığını savundu.

Avukat Özmen de Irmak'ın herhangi bir kasıt taşımadığını iddia ederek, siyasi nezaket çerçevesinde “sayın” diye hitapta bulunduğunu öne sürdü.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Erdal Işık, sanık Irmak'ın, TCK'nın “Suçu ve suçluyu övmek” fiilini düzenleyen 215. maddesine göre 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Mahkeme, hapis cezasını, 5 bin 400 YTL adli para cezasına çevirirken, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına yer olmadığına da karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!