DTP: Erdoğan'dan randevu talebimiz yok

Güncelleme Tarihi:

DTP: Erdoğandan randevu talebimiz yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 16:37

DTP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "PKK'yı reddetmedikleri sürece DTP'ye randevu vermem" sözlerini "Bizim böyle bir randevu talebimiz olmamıştır. Kaldı ki 22 Temmuz'dan sonra büyük olasılıkla biz değil kendisi randevu isteyecektir" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

DTP'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın "Kürt sorununu görmezden gelmekte ısrar ettiği" savunuldu. Başbakan Erdoğan'ın "PKK bir terör örgütüdür, PKK'yı reddetmedikleri sürece randevu vermem" yönündeki sözleri üzerine açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Başbakan'ın 'DTP'lilere randevu vermem' söylemi basına yansımıştır. Bizim böyle bir talebimiz olmamıştır. Kaldı ki 22 Temmuz seçimlerinden sonra büyük olasılıkla biz değil kendisi randevu isteyecektir. Yakın zamanda ciddi bir tutarsızlığa düşmemek açısından herkese söylemlerinde daha dikkatli ve hassas olmalarını tavsiye ederiz."

Liderlerin tartışmalarını, "ip dalaşı ve seviyesizlik" olarak değerlendiren DTP, AKP'nin demokratik irade gösteremeyerek kendi tabanını hayal kırıklığına uğrattığını savundu. DTP açıklamasında, AKP için "Seçim meydanlarında muhalefetle boş polemikler yerine demokrasi sınavında yaşadıkları tarihi başarısızlığı ciddi bir özeleştiri ile izah etmek çok daha samimi olacaktır" denildi.

ARKA BAHÇE SÖYLEMİ BİZE AİT DEĞİL

Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, DTP'lilerin PKK için "arka bahçemiz" ifadesini kullandığı yönündeki sözlerine karşılık, "Partimizin yetkili kişi ve kurumlarının böyle bir söylemi yoktur, olmamıştır. DTP, egemenlere ve siyasi elitlere ait olan bu tür bir söylem ve yaklaşımlardan uzaktır" denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, önceki gece Star TV’de katıldığı programda, "DTP'nin, terör örgütü ile bir bağlantısı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu yanıtladı. "Benim şimdi kalkıp da legal bir örgüt olarak ortaya çıkmış, siyaset yapan bir siyasi parti için şöyle bir şey vardır' demem bir defa yanlış" diyen Erdoğan, DTP’nin PKK’yı reddetmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

"Bir ara 'bizim arka bahçemizdir' diye bir ifade kullandılar. Bunu reddetmelidir, 'PKK, bir terör örgütüdür' demelidir. Bunu demediği sürece DTP bu şaibeyi üzerinde taşıyacaktır. Benden randevu istiyorlar. Vermem. Niye vermem? Bu ifadeyi kullanmadıkça, tam aksine 'arka bahçemiz' dedikçe veremem. Terör örgütüne karşı mücadeleyi birlikte vereceğiz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!