DTP 2 gün oturacak

Güncelleme Tarihi:

DTP 2 gün oturacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2008 00:00

DTP milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve meclis üyeleri Diyarbakır’da, 7’nci Kolordu Komutanlığı’nın 200 metre karşısındaki Batıkent Kavşağı’ndaki alanda 2 günlük oturma eylemi başlattı.

Haberin Devamı

Oturma eylemi öncesi Kürtçe türküler ve marşlarla coşan aralarında PKK’lı elbisesi giyenlerin de bulunduğu kalabalık, sloganlar attı. DTP milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Emine Ayna, İbrahim Binici, Hamit Geylani, Gülten Kışanak, Aysel Tuğluk, Sırrı Sakık, Şerafettin Halis ve Hasip Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Filiz Koçali’nin de aralarında bulunduğu eylemciler adına DTP Van milletvekili Fatma Kurtulan yazılı açıklamayı okudu, AKP’yi savaş hükümeti olmakla suçladı. Açıklamadan sonra milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer olmak üzere 1500 kişi, hazırlanan çadırlarda oturma eylemi başlattı. Eylemciler ’Artık yeter, Kürt sorununa demokratik çözüm’ yazılı gömlek de giydikler.

Iğdır da olaylı Iğdır’da da DTP tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından olaylar çıktı. AKP’ye siyah çelenk bırakmak isteyen göstericiler, izin verilmeyince çelengi yaktı. Oturma eylemi yapıp, polisi ve işyerlerini taş yağmuruna tuttular.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!