DSP'lilere karanfilli kabul

Güncelleme Tarihi:

DSPlilere karanfilli kabul
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

DSP'den kopan milletvekillerini partisinde toplayan CHP Lideri Deniz Baykal, partisinin sosyal demokratların buluşma noktası olduğunu belirterek, ‘‘İlkelerimizi benimseyen herkese kapımız açıktır’’ dedi.

DSP'den istifa eden Bursa Milletvekili Yüksel Aksu, Denizli Milletvekili Hilmi Develi ve İzmir Milletvekili Veli Aksoy ile bir süre önce DSP'den ihraç edilen Kocaeli Milletvekili Bekir Yurdagül ve İstanbul Milletvekili Bülent Tanla, dün CHP'ye katıldı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu da, dün CHP'ye katılanlar arasında yer aldı. Dün ayrıca 1 RP'li, 2 DYP'li belediye başkanı, 17 belediye meclis üyesi de CHP'ye geçti.

Baykal, CHP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, milletvekillerinin iktidar partisinden muhalefet partisine geçtiklerine dikkat çekti ve bu kişilerin Türkiye'ye bir büyük siyasi ahlak dersi verdiklerini bildirdi. Baykal, CHP'nin, sosyal demokratların buluşma noktası, ocağı, işlevini yerine getirdiğini belirtti.

‘‘Çok duygu yüklüyüm, ağlayabilirim. Onun için hazırladığım metni okuyacağım’’ diyen Bekir Yurdagül ise sosyal demokratların birleşmesinin tarihsel bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Bu arada CHP'li muhalifler, DSP'den parti içi demokrasi olmadığı gerekçesiyle ayrılanları CHP'de de aynı tehlikenin beklediği konusunda uyardılar. CHP Parti Meclisi Üyesi Ziya Halis, ‘‘Yakındıkları parti içi demokrasinin yokluğundan biz de burda yakınıyoruz. Umarız DSP'liler CHP'de parti içi muhalefete güç katarlar’’ dedi. CHP Parti Meclisi Üyesi Halil Çulhaoğlu da, solda birleşmenin anlamlı olmayacağını savunarak, DSP'lilerin CHP'ye geçmesini, ‘‘Bu, arkadaşların kıvraklıklarından başka bir şeyi göstermiyor’’ diye değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!