DSP'li Macit: Hizbullah sanıkları çoktan tüymüştür

Güncelleme Tarihi:

DSPli Macit: Hizbullah sanıkları çoktan tüymüştür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 12:10

DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, CMK'daki değişiklik uyarınca tahliye edilen, ancak haklarında daha sonra yakalama kararı alınan Hizbullah davası sanıklarına ilişkin, “Herhalde onlar çoktan yurt dışına tüymüşlerdir” dedi.

Haberin Devamı

Macit, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ile düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin yargıyı ele geçirmeye çalıştığını öne sürdü.

AK Parti'nin, Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarıyla bu mahkemeyi kendi hegemonyası altına almak istediğini savunan Macit, “Referandumdaki değişiklikten sonra mevzi kazanan hükümet, şimdi kendi kontrolünde olan hem de süper yetkilerle donatılmış bir mahkeme ortaya çıkarmak istiyor” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Macit, CMK'daki değişiklik uyarınca tahliye edilen, ancak haklarında daha sonra yakalama kararı alınan Hizbullah sanıklarına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

“Özellikle Hizbullah noktasında 'tavşana kaç tazıya tut' oyunu oynanıyor. Hizbullah davası ile ilgili gerek Adli Tıp Kurumundaki süre gerek yerel mahkemedeki süre dikkate alındığında, bu konunun tamamen Yargıtayın üzerine yıkılmak istenmesinin altında bazı niyetleri okumak gereklidir. Bu, Yargıtayın yapısını değiştirmeye yönelik bir girişim olarak da değerlendirilebilir.

Aslında tutuklama kararı geç alınmış bir karardır. Bunları Türkiye'de değil İran'da, Afganistan'da, Irak'ta arasınlar. Sayın Başbakan o üstün zekasını, üstün devlet anlayışını ortaya koyarak, bu devletlerle bir an önce ilişkiye geçsin ve Hizbullah sanıklarını buralarda arasınlar. Herhalde onlar yurt dışına çoktan tüymüşlerdir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!