DSP'de 'işbirliği' istifası

Güncelleme Tarihi:

DSPde işbirliği istifası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 08:42

DSP Ankara İl Başkanı Melahat Özdemir, görevinden istifa etti. Özdemir’in yerine Asuman Aydınlar getirildi.

Haberin Devamı

CHP ile seçim işbirliği yapan DSP’de sürpriz bir istifa yaşandı. DSP Ankara İl Başkanı Melahat Özdemir, CHP ile yapılan işbirliğini kastederek, “başka bir partiyi milletvekili genel seçimlerinde kişisel bile olsa İl Bakanlığı unvanı ile desteklemeyi siyaset yapma anlayışı ile bağdaştıramadığını” belirterek, görevinde ayrıldı.

Özdemir, DSP Genel Merkezi’ne gönderdiği istifa dilekçesinde, İl Başkanı olarak alınan kararları uygulamak zorunda olduğunu belirterek, son günlerde alınan kararlardan rahatsız olduğunu ifade etti.

DSP İl Başkanlığı görevini sürdürürken alınan kararlar içinde başka bir partiyi milletvekili genel seçimlerinde kişisel bile olsa desteklemeyi siyaset yapma anlayışıyla bağdaştıramadığını kaydeden Melahat Özdemir, “Son yıllarda bazı üst yöneticilerimizin Ankara İl Örgütü içindeki unsurlar arasındaki çalışmaları dizayn etme gayretlerini onların yönetim anlayışları olarak değerlendirdiğini pek de yadırgamadığımı belirtmek isterim. Bu koşullarda görevimi sürdürmenin uygun olmayacağı sonucuna vardım” dedi.

Öte yandan 25 Temmuz 2004’ten beri Ankara İl Başkanlığı görevini yürüten Melahat Özdemir’in yerine Asuman Aydınlar atandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!