DSP Lideri Sezer'den "Sanat ve Edabiyat" eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

DSP Lideri Sezerden Sanat ve Edabiyat eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 12:11

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim kampanyalarında sanat ve edebiyatın yer almamasını eleştirdi.

Zeki Sezer, İstanbul’da kültür, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleriyle dün akşam yemekte buluştu. Seçim döneminde sanatçılarla buluşmanın “hoş bir mola” olduğunu belirten Sezer, “Bu seçim kampanyasında mazot çokça konuşuluyor. Ama kültür, sanat ve edebiyat ne yazık ki hiç konuşulmuyor. Aslında uzun süredir siyasetin gündeminden bu konuların düşmüş olmasından büyük rahatsızlık duyuyorum” dedi.

DSP’nin son kurultayında kabul edilen programda “üretimi her yönüyle destekleme” sözü verildiğini anımsatan Sezer, “Biz son kurultayımızda yeni bir program kabul ettik. Biz sadece mal, hizmet, katma değer üretimini değil aynı zamanda sanat, kültür, fikir üretimini de onları üretenleri de destekleyeceğimizi bir vaat olarak programımıza koyduk” diye konuştu.

DSP lideri Sezer, siyasetin sanatla, edebiyatla yakından ilgili olacağı bir süreci görmeyi istediğini belirtti ve “Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemler, edebiyatla, sanatla, siyasetle birlikte daha aydınlık olur. Edebiyatsız, sanatsız siyaset, işte şimdiki siyaset gibi oluyor” dedi.

Kültür Bakanlığı’nın kapatıldığını, Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılmaya çalışıldığını ifade eden Sezer, “Dünyanın hiçbir ülkesinde sanat evleri, kültür evleri ‘eskidi, yerine daha büyüğünü, daha modernini yapıyoruz’ diye yıkılmaz. Daha büyüğü, daha moderni bir yerlere yapılır. Ama o eskisi korunarak kültürel sanatsal süreklilik o ülkenin tarihinde değerlendirilir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!