DSP lideri Sezer: Sonuçlar beklediğimiz gibi değil

Güncelleme Tarihi:

DSP lideri Sezer: Sonuçlar beklediğimiz gibi değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 15:39

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim sonuçlarının bekledikleri gibi çıkmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Zeki Sezer, AKP’nin zaferiyle sonuçlanan milletvekilliği genel seçimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Seçimlerin huzur ve sükunet içinde geçmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Sezer, “Ortaya çıkan tablo, beklentilerimize uygun değildir. Ancak, halkımızın iradesinin ürünü olduğu için sonuçları saygıyla karşılıyoruz” dedi.

DSP’nin, halkın isteklerine uygun olarak Cumhuriyetin temel ilkelerine ve inançlara saygılı, laikliğe bağlı olduğuna vurgu yapan Sezer, “Halkının refahını düşünen, bu konuda projeler ve yeni vizyon ortaya koyan bir parti olarak siyasi mücadelesine kararlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

“AKP’Yİ DİKKATLE TAKİP EDECEĞİZ”

Zeki Sezer şöyle devam etti:

“AKP’nin elde ettiği bu sonuca dayanarak, ülkemizde siyasi barış ve istikrarı bozacak biçimde hareket etmeyeceğini, bölünmez bütünlüğümüze özen göstereceğini, ülkemizin işsizlik, yoksulluk ve terör gibi başlıca sorunlarına bir an önce çözümler getirmek için çalışacağını ümit ediyoruz.

DSP, uzlaşı ve diyalogdan yana olan tutumunu önümüzdeki sürçte de demokratik sol ilkelerden, kararlılığından ve doğrultu tutarlılığından ödün vermeksizin sürdürecek ve kurulacak yeni AKP Hükümeti’ni dikkatle izleyecektir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!