DSP Lideri Sezer: AKP Türkiye'yi pazarlıyor

Güncelleme Tarihi:

DSP Lideri Sezer: AKP Türkiyeyi pazarlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 15:55

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi tam anlamıyla pazarladığını söyledi.

Sezer, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişiklik paketinin iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesine ilişkin kararı değerlendiren Sezer, AKP’yi eleştirdi. AKP döneminde “siyasi diyalogsuzluk” yaklaşımının egemen olduğunu belirten Sezer, şöyle dedi:

“Burada hedefim Anayasa Mahkemesi değil. Diyalogsuz şekilde, toplumu geren siyaset ve iktidarı kastediyorum. Bir cumhurbaşkanı seçimi, Türkiye'de gerginlik aracı olarak yaratıldı. Tamamen diyalogsuz ve milletvekili sayısına dayalı bir dayatmayla bu konu aşılmaya, kendi istedikleri yöne çekilmeye çalışıldı. Ama olmadı. Anayasa değişiklikleriyle tümüyle önümüzdeki döneme istikrarsızlık taşınmak istendi ve bu bir ölçüde başarılmış gözüküyor. İşte bunu bozmamız gerekiyor. İşte bunun için bu karmaşayı, bu sıkıntıyı, bu gerginliği yaratan AKP iktidarına halkımızın, toplumumuzun 'dur' diyeceğine inanıyorum. Halkımızın iktidardan hesap soracağına inanıyorum. 22 Temmuz’dan sonra başka bir Türkiye'de uyanacağımıza, içtenlikle inanıyorum.”

PETKİM’in satışının hatırlatılması üzerine Sezer, PETKİM’in kimya sektörünün temel kuruluşu olduğuna dikkat çekti. Sezer, şöyle devam etti:

“Sanayimizi geleceğe ciddi şekilde taşıyabilecek, stratejik niteliği de olan PETKİM'in apar topar, gider ayak, üstelik kim olduğu belli olmayan yabancılara satılmış olması gerçekten Türkiye'nin geldiği durumu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Hani, Başbakan’ın 'Türkiye'yi pazarlama' iddiası vardı ya, onu doğru yönden algılamaya çalıştık toplum olarak. Ama gerçekten kelimenin tam anlamıyla Türkiye'yi pazarlıyor. Gelecekte pazarlayacak bir şeyi kalmayacağının bilincinde değil sayın Başbakan."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!