DSP İstanbul Başkanlığı işgal edildi

Güncelleme Tarihi:

DSP İstanbul Başkanlığı işgal edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

DSP il başkanlığı 2 saat süreyle işgal edildi. Cezaevleri operasyonlarının sona erdirilmesini isteyen 5 kişi, uyarılar sonucu eylemlerine son verdi. Eylemciler gözaltına alındı.

Şişhane Refik Saydam Caddesi Merkez Apartmanı'nın 6. katında faaliyet gösteren DSP Beyoğlu İlçe Merkezi'ne saat 12.30 sıralarında gelen 5 kişi, İlçe Başkanı Hayati Sözen ile ilçe yöneticisi Oktay Kılıç ve sekreter Aysel Orman'ı etkisiz hale getirdi. Eylemciler daha sonra, binanın dışına doğru ''Özgür gençlik'' ve ''F tipi ölümdür'' yazılı 2 ayrı pankart astılar.

Parti girişine barikat kuran ve megafonla sık sık pencereden sloganlar atan grup, cezaevlerindeki müdahaleler bitirilinceye kadar işgali sürdüreceklerini bildirdiler. Ancak güvenlik güçlerinin kapıyı kırması üzerine barikatları dağılan grup da, megafonu kullanarak saat 14.20 itibariyle eylemlerine son verdiklerini bildirdi. Güvenlik kuvvetlerince etkisiz hale getirilen 1'i kadın 5 kişi, daha sonra Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili bilgisine başvurulmak üzere emniyete götürülen İlçe Başkanı Hayati Sözen, olayı şöyle anlattı: ''İçeri 5 kişi geldi. (İşgal ediyoruz) dediler. Bizi odanın bir köşesine oturttular. Ellerinde silah yoktu. Biz de onlara (Emniyet güçleriyle sizi uzlaştıralım) dedik. Zaman ilerledikçe eylemcilerle ilişki kurmaya çalıştık. Sonunda ikna oldular ve eylemlerine son verdiler.''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!