DSÖ: 2 çocukta daha virüs var

Güncelleme Tarihi:

DSÖ: 2 çocukta daha virüs var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 19:11

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Maria Cheng, Türkiye'de hastaneye kaldırılan 2 çocukta daha ölümcül H5N1 virüsünün saptandığını söyledi.

Haberin Devamı

Cheng, laboratuvar sonuçlarına göre, bu hafta 3 çocuğun öldüğü bölgede, şu anda hastanede bulunan 5 ve 8 yaşlarındaki iki çocukta daha ölümcül H5N1 virüsünün saptandığını kaydetti.

Sözcü, AP'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'de ölen 2 çocuktan alınan örneklerde H5N1 virüsünün saptandığını söylemişti. Ölen üçüncü çocuğun kan numuneleri üzerinde testlerin sürdüğü belirtildi.

Cheng, virüsün 70'ten fazla kişinin öldüğü Doğu Asya'dan sonra Türkiye'de de ölümlere neden olmasının dikkate alınması gerektiğini, ancak küresel çapta insanları etkisi altına alabilecek salgın riskinin artmadığını söyledi.

Sözcü, Türkiye'ye giden DSÖ uzman heyetinin, virüsün nasıl yayıldığını tespit çalışmaları için yarın doğu kentlerine ulaşmasını umduklarını kaydetti.

SÜREYE İHTİYAÇ VAR

Haberin Devamı

Türkiye'deki ölümler üzerine gönderilen numunelerde araştırma başlatan Londra'daki National Institute of Medical Research Laboratuarı yetkilileri, kuş gribine yol açan H5N1 virüsünün insandan insana geçip geçmediğini anlamak için süreye ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

A.A muhabirine bilgi veren bir yetkili, böyle bir virüsün mutasyona uğrayıp uğramadığını tespit etmenin 36 saat içinde mümkün olmadığını belirtti.

Yetkili, vakaların kuş gribi olup olmadığına dair dün alınan ilk sonuçların, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Türk yetkililerine ulaştırıldığını kaydederek, detaylı sonuçlarınsa en erken birkaç gün içinde yine DSÖ yetkilileri ve Türk makamlarıyla paylaşılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!