DSK’ya orji sorgusu

Güncelleme Tarihi:

DSK’ya orji sorgusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

IMF başkanıyken hakkındaki tecavüz iddiaları ve seks skandalları nedeniyle koltuğunu kaybettiği gibi Fransa’daki siyasi kariyeri bitme noktasına gelen sosyalist politikacı Dominique Strauss-Kahn (DSK), şimdi de “lüks fuhuş çetesine” destek olmak suçlamasıyla Lille kentinde gözaltında.

Haberin Devamı

DSK’yı (62) bu sabaha kadar tutacağını açıklayan Lille polisi, sorguda ünlü siyasetçiye bu çete tarafından Paris, Lille, Brüksel ve Washington’da düzenlenen “Özgür geceler” adını verdiği orji partilerine katılıp katılmadığı, bu gecelerin çete tarafından organize edildiği ve kadınların fahişe olduklarını bilip bilmediği sorularının yöneltileceğini bildirdi.
Fransız basınının DSK’nın katıldığı ileri sürülen seks partileriyle ünlü Lille’deki Carlton otelinden yola çıkarak “Carlton Skandalı” olarak adlandırdığı olay DSK’ya pahalıya mal olabilir.

7 yıl hapis alabilir

Seks partilerini düzenleyen adı açıklanmayan sağlık malzemeleri şirketi ile Eiffage adlı inşaat şirketinin partilerin masraflarını vergiden düştüğü tespit edildi. İki şirketin sahipleri, polis ifadelerinde kamu mallarını kötüye kullandıklarını kabul ederken, DSK’nın ödemeleri hangi kanaldan yaptığını bilmediklerini söylemişti. Bu durumda DSK, seks çetesine yardımın dışında “Kamu kaynaklarını kötüye kullanma” suçlaması ile karşı karşıya kalacak ve suçlu bulunursa 7 yıl hapis ve 375 bin Euro para cezasına çarptırılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!