DS’in yükselişi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

DS’in yükselişi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 10:35

Yaratıcı, eğitici, yenilikçi oyun ve konsolların üreticisi Nintendo, oyun tutkunlarına sunduğu Nintendo Wi-Fi Bağlantısı ile iki farklı rekora imza attı. Nintendo DS online oyun servisi 5 milyon kullanıcıyı aştı. Bu sayı 200 milyon online oyun anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en eski ve en popüler oyun konsolu üreticilerinden Nintendo, yaratıcı yenilikleriyle tüketicilerine seslenmeye devam ediyor. Nintendo’nun, oyun tutkunlarına sunduğu Nintendo Wi-Fi Bağlantısı, kullanıcılarına online platformda hiç yaşamadıkları deneyimleri yaşama fırsatı sunuyor.

Nintendo’nun yenilikçi anlayışla, tüketicilerine sunduğu; Nintendo Wi-Fi Bağlantısı, geçtiğimiz günlerde iki rekora imza attı. 5 milyondan fazla Nintendo DS sahibi Nintendo'nun kablosuz oyun servisine giriş yaptı ve kullanıcılar birbirine bağlandı. Dünyanın her yerinden oyuncular, Wİ -Fi Bağlantısı ile 200 milyondan fazla online oyun oynadı. Kullanıcılar, Nintendo Wi-Fi Bağlantısı ile Nintendo’nun en popüler oyunları Wild World, Mario Kart DS, Metroid Prime Hunters ile Pokemon Diamond ve Pokemon Pearl oyunlarını online olarak oynayabiliyorlar. Ayrıca Animal Crossing oyunu da, online ortamda 27 Haziran 2007'de oyun tutkunlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

Nintendo Avrupa Pazarlama Müdürü Laurent Fischer, konuyla ilgili olarak, "Nintendo Wi-Fi Bağlantısı sayesinde Nintendo DS ve Wii sahipleri, yanlarındaki bir arkadaşları veya dünyanın öbür ucundaki Nintendo kullanıcılarıyla ekstra bir ücret ödemeden, online olarak Nintendo oyunları oynayabiliyorlar” dedi.
 
Bağımsız NDP Group'un araştırmalarına göre Nintendo DS Nisan ayında da dünyada en fazla satan konsol oldu ve sadece Amerika'da 470,000 adet sattı. Bu günde neredeyse 16,000 DS anlamına geliyor.

Nintendo DS ayrıca oyuncu profilini de değiştiriyor. Nintendo'nun demografik araştırmalarına göre son 18 ayda DS alan bayanların sayısı %42, 30 yaş üstü kullanıcıların sayısı %127, 35 yaş üstü kullanıcıların sayısı ise %212 arttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!