DP'de ‘Çiller gelsin’ sesleri yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

DPde ‘Çiller gelsin’ sesleri yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 11:47

DEMOKRAT Parti'de 2008'in başında genel başkan seçilen Süleyman Soylu'nun bekleneni veremediğini düşünen partideki bir grup, genel başkanlık için Tansu Çiller'in adını telaffuz etmeye başladı. DP İzmir İl Başkanı Turhan Arınç, “Parti tabanı ısrarla Çiller'i istiyor. Bu ses parti tabanında gittikçe yükseliyor” dedi.

Haberin Devamı

22 temmuz genel seçimi öncesi ANavatan Partisi ile birleşme planlarının suya düşmesi nedeniyle seçime tek başına giren ve baraj altında kalan DP'de sular durulmuyor. DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın görevinden istifa etmesiyle başlayan sıkıntılı süreçte DP'nin genel başkanının kim olacağı parti teşkilatlarında aylarca tartışılmış, başta Tansu Çiller olmak üzere partinin önde gelen bir çok ismine genel başkanlık teklif edilmişti. 2008 Ocak ayında yapılan büyük kongrede ise eski istanbul İl Başkanı Süleyman Soylu tek aday olarak girdiği yarışı kazandı. Fakat geçen dört aylık süreçte Soylu'nun performansı tartışılır hale geldi. DP kulislerinde 13- 14 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek il başkanları toplantısında bu konunun da gündeme geleceği öne sürüldü.

Haberin Devamı

ÇİLLER'İ İSTİYORLAR

Partinin ağır toplarından, büyük kongrede divan başkanlığı yapan İzmir İl Başkanı Turhan Arınç, parti tabanında Çiller'i genel başkan olarak görme isteğinin olduğunu doğruladı. Arınç, “Tabanda büyük bir rahatsızlık var. Partiye gelen delegeler ‘Tansu Çiller'i istiyoruz’ diyor. Bu ses parti tabanında gittikçe yükseliyor. Bu istek İzmir'e mahsus değil. Konuştuğum bir çok il başkanı da aynı şeyleri ifade ediyor” dedi. Soylu'nun geçen ay İzmir'e yaptığı ziyaret sırasında ilçe başkanlarıyla biraraya geldiğini hatırlatan Arınç, “Bu toplantıda bazı arkadaşlarımız Tansu Çiller'i genel başkan olarak görmek istediklerini dile getirdiler.

Soylu'dan Çiller'i genel başkanlık konusunda ikna etmesini istediler. Soylu da onlara, ‘Çiller istediği zaman koltuğu bırakmaya hazırım. Ne zaman isterse gelebilir‘ diyerek yanıt verdi. Önümüzdeki süreçte heler olur ben de bilemiyorum. Bu konu il başkanları toplantısında gündeme gelebilir” diye konuştu.

Öte yandan Ankara, Diyarbakır, Konya, İzmir, Kayseri, Antalya ve Adana il başkanları başta olmak üzere bir çok il başkanının Ankara'daki toplantıda Soylu'dan Çiller'i genel başkanlık konusunda ikna etmesini isteyecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!