DP Kongresinde liste gerginliği

Güncelleme Tarihi:

DP Kongresinde liste gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 14:12

DP’nin 7’inci Olağanüstü Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda devam ediyor.

Haberin Devamı

KONGREDE KAVGA ÇIKTI / Foto Galeri

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DP ile Anavatan Partisi arasında yapılan bütünleşme protokolünün hukuken geçersiz sayılması nedeniyle olağanüstü kongresini toplayan DP’de tüzük değişikliği onaylandı. Buna göre, bütünleşme kongresinin ardından 100’e çıkarılan Genel İdare Kurulu Üye sayısı 60’a, Yüksek Haysiyet Divanı Üye sayısı da 35’e düşürüldü. Tüzüğün onaylanmasının ardından, aday listelerinin belirlenmesine geçildi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un blok listesine karşı bir diğer liste çıkaracak GİK üyesi Çağrı Erhan ile Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e yakınlığı ile bilinen bazı isimlerin verilen sürenin yetersiz olması gerekçesiyle itiraz etmeleri üzerine, salonda delegeler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bazı delegeler Çiller'in kongre için gönderdiği telgrafın okunmamasına tepki gösterdi. Delegeler, "Divan istifa" şeklinde ve Çiller lehine sloganlar attı.

Genel İdare Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Asil ve Yedek Üyelerine ait aday listelerinin belirlenmesi ve listelerin Divan Başkanlığı’nca onaylanmasının ardından, kongrede seçime gidilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!