Dövmelenip dövünmeyin

Güncelleme Tarihi:

Dövmelenip dövünmeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 00:06

Türkiye’de dövme yaptıran da pişman olup sildirmeye çalışan sayısı da giderek artıyor. İşin kötüsü, şu an için dövmeyi tamamen silecek bir teknoloji olmadığı gibi olan da hayli pahalı.

Haberin Devamı

İstenmeyen dövmeyi sildirmek, yaptırmaktan daha pahalıya mal oluyor. Üstelik, Kozmetik Dermatoloji Akademisi Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Zekai Kutlubay, dövmeyi tamamen silecek teknolojinin henüz bulunamadığını söylüyor. Bilhassa cildin derin tabakalarına inen renkli dövmelerde sıkıntı yaşadıklarını belirten Doç. Dr. Kutlubay, şu bilgileri veriyor:


1’E KARŞI 8 SEANS


“Tek seansta yapılan dövmeyi sildirmek için 8-16 seans gerekebiliyor. Dövme deriyi travmatize eden bir işlem. Yan etkileri olabiliyor. Boyanın cinsine bağlı olarak iltihap, enfeksiyon, mantar gelişebiliyor. Yatkınlığı bulunanlarda sedef, vitiligo, siğil gibi hastalıklar da ortaya çıkabiliyor. Henüz kanıtlanmamış olsa bile literatürde kansere yol açtığı yönünde bildirimler de var.”

Haberin Devamı

Fiyatları da can yakar


Yaptırmak: 250 TL’den başlıyor. Fiyat resmin, motifin büyüklüğü, detaylarına göre değişiyor.
Kapatmak: Eski dövmenin başka bir dövme ile kapatılması 400 TL’den başlıyor.
Yeni jenerasyon lazer: Bu cihazla dövme sildirmenin maliyeti en az 3000 dolar (yaklaşık 9000 TL) + yüzde 8 KDV.
Yeni jenerasyon lazer seans ücreti: Dövmenin alanına göre 200-1000 dolar (yaklaşık 584-2920 TL). En az 3-5 seans gerekiyor.
Tıp fakültesi hastanesinde lazer seans ücreti: Dövmenin alanına göre 400-1500 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!