Dostum’a ulusal ordu uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Dostum’a ulusal ordu uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 01:55

Afganistan'da Taliban'ın devrilmesinde önemli rol oynayan Afgan Savunma Bakan Yardımcısı Özbek General Raşid Dostum, ilk resmi temasını dün gerçekleştirdi.

Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile görüşen Dostum, Afganistan'da bir an önce ulusal ordu ve polis gücünün kurulması konusunda uyarıldı.

KADIN DOKTOR İSTEDİ Dostum Ecevit ile görümesinde eğitim ve sağlık konularındaki açığa dikkat çekti, kadın doktor istedi.

TÜRKİYE'DEN TAM DESTEK Başbakan Ecevit, Afgansitan'da kalıcı barışın ve istikrarın sağlanması için ‘‘ulusal ordu’’ ve ‘‘polis gücü’’nün bir an önce kurulmasının şart olduğunu ifade etti. Ecevit, Türkiye'nin daha önce açıkladığı gibi Afganistan'da düzenli ordu ve polis gücünün kurulmasına tam destek vereceğini bir kez daha yineledi. Ecevit, Başbakanlık'tan çıkarken de görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

‘‘Dostum'la her zaman dostça ilişkilerimiz olmuştur. Afganistan'da bir ulusal ordu ve polis gücü kurulması gereğinin ön planda olduğunu belirttik. Özellikle Afgan halkının sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin karşılanması konusunda neler yapabileceğimizi görüştük. Kendisinden de neler yapılması gerektiği konusunda faydalı fikirler aldım.’’

Atasagun da katıldı

Ankara Or-An'daki evinden MİT tarafından özel bir jiple Başbakanlık'a getirilen Dostum, önce MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile görüştü, ardından da Başbakan Bülent Ecevit tarafından kabul edildi. Dostum'un her iki görüşmesinde MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile Dış Politika Başdanışmanı Erdal Tümer de hazır bulundu. General Dostum'un diş ve böbrek sağlığı konusunda Ankara'da özel bir hastanede gizlice tedavi gördüğü ve masraflarının da MİT tarafından karşılandığı öğrenildi. Dostum'en en geç cuma günü Türkiye'den ayrılmayı planlandığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!