Dört müthiş film birden

Güncelleme Tarihi:

Dört müthiş film birden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2002 01:50

İstanbul Beyoğlu Emek Sineması'nda 18-24 Ekim arasında ‘‘Filmekimi’’ adında tadımlık bir festival düzenledi. Festivalde birbirinden çok farklı, ama her biri önemli dört filmin galası da yapılacak.

Axess Kart'ın sponsorluğuyla gerçekleşen ‘‘Filmekimi’’ adlı bir haftalık küçük festivalin en önemli özelliği, üzerinde çok tartışılan dört önemli filmin ilk gösteriminin yapılacak olması. Beyoğlu Emek Sineması'nda 21.30'da bu filmlerden üçünün Türkiye galası yapılacak. Dördüncü film için geceyarısı galası düzenlendi.

KONUŞ ONUNLA

Galalardan ilki kasım ayında vizyona girecek olan Pedro Almodovar'ın son filmi ‘‘Konuş Onunla’’ (Hable con ella). Dünya sinemasının en ilginç yönetmenlerinden biri olan Almodovar, her filminde seyirciyi başka bir dünyaya sokuyor. Bu son filmi de bütün Avrupa'da çok beğenildi ve tartışıldı. Filmde, bitkisel hayata giren bir kadın hastayla ona aşık olan hastabakıcı arasındaki ilişki anlatılıyor. Hastabakıcı kadına öyle aşık ki, onunla cinsel ilişki kuruyor, kadın hamile kalıyor. 18 Ekim Cuma 21.30.

KAN BORCU

Western sinemasının yaşayan en büyük yıldızı Clint Eastwood, son yıllarda yönetmenlik yapıyor. Orijinal adı Blood Work olan bu son filmi bestseller yazarı Michael Connelly'nin aynı adlı kitabından uyarlandı. Türkçe'de de yayımlanan bu kitapta bir FBI ajanına kalp nakli yapılıyor. Daha sonra ajan, yeni kalbinin asıl sahibini öldüren katilin ve organ mafyasının peşine düşüyor. 12 Ekim Cumartesi 21.30.

DÖNÜŞ YOK

Bu Fransız filmi 19 Ekim Cumartesi gecesi 24.30'da sunulacak. Nedeni, filmdeki çok sert tecavüz sahnesi. Fransız yönetmen Gaspar Noe'nin yönettiği, Monica Bellucci ve eşi Vincent Cassel'in oynadığı film, Fransa'da çok tartışıldı. Karısına tecavüz edenlerin peşine düşen bir kocayı anlatıyor film. Ters bir kronolojik sırayla anlatılan filmde, çok uzun süren tecavüz sahnesi Fransa'da tartışmalara neden olmuş, bazı eleştirmenler bu uzun sahnenin sadece seyirci çekmeyi amaçlayan gereksiz bir sahne olduğunu belirtmişlerdi.

KUTSAL DİRENİŞ

Orijinal adı Yahon İlaheyya olan bu film, Filistinli yönetmen ve oyuncu Elia Suleiman'a ait. Öykü bir sinema yönetmenin hasta babasının, Filistinli bir kadına duyduğu karşılıksız aşk ve bir türlü yürümeyen senaryosu arasında sıkışıp bunalıma düşmesini anlatıyor. 24 Ekim Perşembe 21.30.

BİLETLER 7 ve 5 MİLYON LİRADAN SATILACAK

Gösterimlerin bilet fiyatları 7 milyon TL. Öğrenciler ile 65 yaş ve üstü izleyiciler sadece 13.30 ve 16.00 seanslarında filmleri 5 milyon TL'lik indirimli biletlerle izleyebilecek. Sabah 10.30 seanslarının biletleri herkese indirimli olarak 5 milyon TL. Biletlerini toplu almak isteyenler, 12-14 Ekim arasında 10.30-20.30 arasında, Beyoğlu Emek Sineması'nda rezervasyon yaptırabilecek. Rezervasyondan artan biletler 16 Ekim Çarşamba 10.30'dan itibaren Emek Sineması gişelerinde satışa çıkarılacak. Axess kart sahipleri ve İstanbul Dostları Lale Kartı üyeleri, rezervasyon süresince kendilerine sağlanan yüzde 20 indirimden yararlanacak. ‘‘Filmekimi’’nin broşürü, gösterim çizelgesi ve rezervasyon formları Beyoğlu Emek Sineması, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı merkezi, AKM, Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu ve CRR Konser Salonu gişelerinde veriliyor. Rezervasyonlar bugün, yarın ve pazartesi yapılabilir.

16 FİLM İKİŞER KEZ GÖSTERİLECEK

Aşka Övgü (Eloge de l'amour): Jean-Luc Godard.

Taraf Tutmak (Taking Sides): Istvan Szabo.

Evime Dönüyorum (Je rentre a la maison): Manoel de Oliveira.

Leydi ve Dük (L'Anglaise et le duc): Eric Rohmer.

Swong (Tony Gatlif).

Süper 8 Öyküler (Super 8 Stories): Emir Kusturica (Müzik belgeseli).

Baş Belası (Bully): Larry Clark.

Gelinin Oğlu (El hijo de la novia): Juan Jose Campanella (geçen yıl Oscar'a aday gösterildi.)

Nefes (Le Souffle): Damien Odoul. (Venedik Festivali'nde geçen yıl iki ödül aldı.)

Babamı Nasıl Öldürdüm (Comment j'ai tue mon pere): Anne Fontai.

Martının Kahkahası (Mavahlatur): Agust Gudmundsson (İzlanda filmi).

Atanarjuat (Hızlı Koşucu): Zacharias Kunuk. (Cannes'da Altın Kamera ödülü aldı).

Afrika'da Bir Yerde (Nirgendwo in Afrika): Caroline Link.

Guava Evi (Mua Oi): Dang Nhat Minh (Vietnam, İzlanda ve İnuit Eskimo bölgesi gibi farklı diyarlardan yaşam kesitleri sunan Vietnam filmi).

Savaş Fotoğrafçısı (War Photographer): Christian Frei (Bu yılın en iyi belgesellerinden biri olan İsviçre filmi.

Son Öpücük (L'ultimo bacchio): Gabriele Muccino (İtalyan filmi).


HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

ZAMANI DURDURANLAR


Nickelodeon çocuk kanalının yapımcılığında gerçekleştirilen Zamanı Durduranlar (Clockstoppers) tüm aile bireylerinin zevkle izleyebileceği eğlenceli bir bilimkurgu. Yönetmenliğini Star Trek'in de yönetmeni olan Jonathan Frakes'in üstlendiği filmin başrollerinde Jesse Bradford, Paula Garces, French Stewart, Michael Biehn ve Robin Thomas var. Macera filmin kahramanı Zak'in kol saatini keşfetmesiyle başlıyor. Zak, babasından kalma tuhaf kol saatini takınca güzel arkadaşı Francesca'yla zaman içinde yolculuğa çıkıyor.

ÖZGÜRLÜK İÇİN

1960'ların ve 70'lerin radikal eylemcisi ve kanun kaçağı Abbie Hoffman'ın gerçek yaşamının, kendi yazdığı kitabından beyazperdeye uyarlanmış filminde Hoffman'ı Vincent D'Onofrio canlandırıyor. 1968'de Abbie, Anita ve küçük bir grup arkadaşları, Yippie! isminde bir örgüt kurarlar. Yönetmenliğini Robert Greenwald'ın yaptığı filmin diğer rollerinde Janeane Garofalo, Jeanne Tripplehorn, Kevin Pollak var.

YETER

Yönetmenliğini Michael Apted'ın yaptığı Yeter (Enough) adlı filmde sıradan bir kadının kocasına karşı giriştiği savaş ekrana aktarılıyor. Bu fiziksel ve psikolojik savaşta Jennifer Lopez dişi bir kahramana dönüşen Slim adlı kadını canlandırıyor. Slim, kızını güvende tutabilmek için her türlü zorluğu göze alır hale geliyor. Filmde karısının ve kızının peşini bırakmayan ürkütücü kocayı Bill Campbell canlandırırken, diğer rollerde Tessa Allen, Juliette Lewis ve Dan Futterman rol alıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!