Dört dörtlük 4’lü

Güncelleme Tarihi:

Dört dörtlük 4’lü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu yılın en güzel kızlarını biraraya getirdik... Kanal D'nin düzenlediği Miss Turkey'99 Güzellik Yarışması'nın ilk dört güzeli önceki gün Kelebek için buluştu. Birinci güzel Ayşe Hatun Önal, ikinci güzel Öznur Erkan, üçüncü güzel Hülya Mutlu ve dördüncü güzel Merve Alman hedeflerini, amaçlarını ve yapmak istediklerini anlattılar.

Geçtiğimiz hafta Kanal D'in düzenlediği yarışmada dereceye giren ilk dört güzel Kelebek için biraraya geldiler. Kendilerini ve gelecekle ilgili hayallerini anlattılar. Ortak noktaları hepsinin moda dünyasıyla bir bağlantısının bulunması. Kimisi podyuma aşinayken, kimisi mankenliğe yarışma sonrası hazırlanmaya karar vermiş. Sunuculuk ise ilk adımları atılmış ikinci hedef olarak hepsinin düşünde yer alıyor.

Miss Turkey'99 Güzellik Yarışması'nın birincisi olan Ayşe Hatun Önal aslında Adanalı. Üniversite sınavlarında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü kazandıktan sonra İstanbul'a gelmiş. Ayşe, bir yandan okurken, diğer yandan özel bir holdingin halkla ilişkiler sorumlusu olarak iş hayatına başladığını, bu arada Can Gürzap'dan diksiyon dersleri alarak özel bir kanalda sunuculuk yaptığını söylüyor. Mankenlik teklifleri şimdiden gelmeye başlamış. O da zaten bundan sonra koreograf Uğurkan Erez'le çalışmalarını yürütmeye karar vermiş. Podyumların en başarılı mankeni olmak istiyor.

Yarışmada ikinci olan 22 yaşındaki Öznur Erkan, 6 aydır Neşe Erberk Ajans'a bağlı olarak fotomodellik ve mankenlik yapıyor. Mankenliği profesyonel olarak yapmak isteyen Antalya doğumlu Erkan, bu mesleği araç olarak kullananlara da karşı: ‘‘Podyumlarda görmediğimiz insanların bazı pozlar verip, sonra da mankenim demelerine karşıyım. Mesleğimle ilgili taviz vermeyeceğim. El atığım her işte başarılı olmak istiyorum.''

Azimli güzeller

Aynı zamanda nişanlı olan ikinci güzel, bazı insanların kaliteyi ortaya koyması gerektiğine inanıyor: ‘‘Halk kaliteli, seviyeli insanları tercih ediyor.''

Üçüncü güzel Hülya Mutlu ise Bulgaristan doğumlu. Şimdilerde Sakarya Üniversitesi'nde okuyor. Yarışmadan aldığı dereceyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Hülya, mankenlikten önce okulunu bitireceğini belirtiyor. Geçtiğimiz yıl özel bir kanalın güzellik yarışmasına katılan Hülya, ilk 20'ye girmesine rağmen derece alamamış. ‘‘Bu süre zarfında kendimi geliştirdim ve tekrar girdim. Pes etmek bana göre değildi'' diyor.

İzmirli manken

Türkiye dördüncü güzeli seçilen İzmir doğumlu Merve Alman da mankenlik dünyasına önceden adım atmış olanlardan. İki yıldır İzmir'de Rönesans Mankenlik Ajansı'na bağlı olarak çalışıyormuş. Başaracağına inandığı ve fiziğine güvendiği için yarışmaya girdiğini söylüyor.

Tokyo’ya gidecek

Dereceye girmiş olmasını da şöyle yorumluyor: ‘‘Podyumlara İzmirli bir güzel daha katıldı.'' Henüz 18 yaşına olmasına rağmen mankenlik mesleği konusundaki düşüncelerini açık yüreklilikle dile getiren Merve Alman, ‘‘Bu mesleği iyi yapan çok insan var. Bir de mankenlik adı altında, adı pek çok skandala karışan insanlar var. Mankenliği teşhirciliğe çevirdiler. Biz onları asla örnek almıyoruz''. ‘‘Ünlü bir modacının defilesinde transparan veya mayo giyebilirim. Herşey insanın kendisinde bitiyor. Deniz Pulaş, Esin Moralıoğlu, Ebru Ürün gibi isimler sergiledikleri kıyafetlerle bütünleşiyorlar. Önemli olan kendisini göstermek değil. Görevimiz kıyafeti iyi şekilde sergilemek.'' Merve, 12 Eylül günü Tokyo'da Türkiye'yi temsil edecek.

Manken ya da sunucu

Birinci Ayşe Hatun Önal Adanalı, şimdi İstanbul'da oturuyor. Yarışma'nın ikincisi Öznur Erkan, 6 aydır fotomodellik ve mankenlik yapıyor. Üçüncü Hülya Mutlu Bulgaristan doğumlu. Sakarya Üniversitesi'nde okuyor. Türkiye dördüncü güzeli seçilen Merve Alman ise İzmirli.

İlk dört dereceyi kazanan güzellerin ortak noktaları, moda dünyasıyla ilişkileri. Kimisi podyuma zaten aşina. Kimi de yarışma sonrası manken olmaya karar vermiş. Sunuculuk ise hepsinin gelecek planlarında yer alan bir ikinci hedef.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!