Dört acı haber

Güncelleme Tarihi:

Dört acı haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 21:29

Dün Türkiye'de 4 acı birden yaşandı. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis Mehmet Şenol Çiftçi (29) ile kızı Mevlüde İrem (4) dün son yolculuğuna uğurlandı. Cizre'de ise çatışma vardı. Dağkapı Mahallesi’ndeki çatışmada kurşunlar Akalın Ailesi’nin evi isabet aldı. 12 yaşındaki Yusuf’la, 10 yaşındaki Büşra hayatını kaybetti. Üçüncü kötü haber Siirt'ten geldi: Terör örgütüne ait iki hücre evine düzenlenen baskın sırasında polis Yalçın Yamaner (39) şehit oldu. Son acı haber gece Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nden geldi. Genelkurmay, dün operasyonlarda yaralanarak hastaneye kaldırılan bir askerin gece yarısından sonra şehit olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

TABUT KÜÇÜK ACI BÜYÜK

Terör örgütü PKK’nın 1 ton bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda şehit olan polis Mehmet Şenol Çiftçi ile kızı Mevlüde İrem birlikte son yolculuğa uğurlandı. Türk bayrağına sarılı küçük tabut, büyük acı yaşattı. Polis eşi Esra Başaran da Malatya’da toprağa verildi. 

Çınar ilçesinde bombalı saldırının düzenlendiği emniyet lojmanında hayatını şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi (29) ve kızı Mevlüde İrem için ilk tören Diyarbakır’daydı.

Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ile Ebubekir Bal, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu müdürleri, polisler ve yakınları katıldı. 

Haberin Devamı

Dört acı haber

Haberin Devamı

ANNE KATILAMADI

Saldırıda yaralanan şehidin eşi İpek Çiftçi’nin yoğun bakımda tedavisi sürdüğü için törene katılamadı. Tören, şehit ve kızının cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. 4 yaşındaki İrem’in katafalka konulan küçük tabutunu gören yakınları, gözyaşlarına boğuldu. İrem’in anneannesi Kamile Sönmez, her iki tabuta bakarak, “İrem ciğerim, canlarım benim, kuzum yakışmıyor, yakışmıyor sana bebeğim, yanıyorum, ciğerim yanıyor. Mehmet’im” diyerek feryat etti. Törenin ardından baba ve kızı memleketleri Hatay’a gönderildi. 2 polisin omuzda taşıdığı İrem’in tabutunun, şehit babasının hemen arkasından ambulansa taşınması sırasında duygusal anlar yaşandı. 

Haberin Devamı

Dört acı haber

BEN ÖLSEYDİM

Saldırıda yaşamını yitiren polis eşi Esra Başaran (31) için memleketi Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde tören düzenlendi. Polis memuru Cengiz Başaran ile 2 yaşındaki oğlu Yiğit Başaran’ın yaralandığı saldırıda ölen Esra Başaran için ilçedeki Merkez Camisi’nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Törene Başaran’ın yakınları, yerel yöneticiler, askeri erkân ve binlerce vatandaş katıldı.

Dört acı haber

Cenazeye katılanlar, cami avlusu yetersiz kalınca sokağa taştı. Esra Başaran’ın annesi Sümbül ile babası Gazi Köse ile kayınvalidesi Emine Başaran tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Gelininin, düğününün ardından ikinci kez gelinlik giydiğini söyleyen Emine Başaran, “Sen ölmeyeydin, ben öleydim. Ben şimdi kuzuna ne diyeceğim? Seni soranlara ne diyeceğim?” diyerek ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

Kayınvalide Emine Başaran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın taziyede bulunması sırasında tüm milletvekillerine tepki göstererek, “Onlar için vatan sağ olsun demeyeceğim. Onlar kaç tane anneleri yaktı kül ettiler, hepimizi yaktılar. Ben ulaşamıyorum onlara, siz ulaşın söyleyin” diye ağladı. Esra Başaran, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dört acı haber

BİR DAHA GÜLEMEYECEK

Şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi ve minik kızı Mevlüde İrem için Hatay’da Açıkdere Camisi’nde tören yapıldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, milletvekilleri, askeri ve mülki erkân, şehidin yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit ve kızının cami avlusunda yan yana konulan tabutlarına sarılan yakınları, “Onlar ölmedi. Kızım babanı yalnız bırakma” diye ağıtlar yaktı. Bakan Sarı, şehidin annesi Mevlüde ile babası Ali İhsan Çiftçi’ye sarılarak taziyelerini iletti.  

Haberin Devamı

Kalabalığın cami avlusuna sığmayınca bazı vatandaşlar çevredeki evlerin damlarında saf tuttu. Namazın ardından şehit ve kızının cenazeleri mahalle mezarlığında toprağa verildi. Mehmet Şenol Çiftçi’nin Facebook hesabında kızı İrem ile birlikte çektiği selfie ve kızının bebeklik fotoğrafları paylaşım rekoru kırdı.

Dört acı haber

SİİRT'TE POLİS BİR ŞEHİT

Siirt’te terör örgütüne ait iki hücre evine düzenlenen baskın sırasında polis Yalçın Yamaner (39) şehit oldu.

Dört acı haber

İKİ ATEŞ ARASINDA İKİ KARDEŞ ÖLDÜ

Cizre’nin Dağkapı Mahallesi’ndeki çatışmada Akalın Ailesi’nin evi isabet aldı. 12 yaşındaki Yusuf’la, 10 yaşındaki Büşra ölürken, yaralanan 8 yaşındaki Dilan’ın tedavisi sürüyor. mmŞah Mahallesi’nde açık alanda meydana gelen patlamada da İbrahim Kaya yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı.

SUR'DA BİR ASKER ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlarda yaralanarak hastaneye kaldırılan 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 15 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde gün boyu devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucunda biri ağır olmak üzere sekiz askerin yaralandığı belirtilerek, "Ağır yaralanan kahraman silah arkadaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 16 Ocak 2016 saat 01.00’de şehit olmuştur. Diğer yaralı yedi kahraman silah arkadaşımızın hayati tehlikeleri bulunmayıp, tedavilerine devam edilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İÇİN TÖREN

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan 37 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin için tören düzenlendi.               

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında katafalka taşındı. Daha sonra şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.               

Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek, törende, Şahin'in milletin birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen binlerce şehitle aynı saflara katıldığını söyledi.               

Son dönemde teröristlerin ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmaya çalışarak halk üzerinde korku oluşturmak için yöntem ve hedeflerini değiştirdiğine işaret eden Bilek, şöyle konuştu:               
"Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak, insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve buna alkış tutanlar şunu asla unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz."               

Güçlükle ayakta duran şehidin eşi Alev ile çocukları Yusuf, Yağmur ve Damla Şahin, gözyaşlarını tutamadı. Yusuf Şahin, şehit babasını asker selamıyla uğurladı.               

Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin'in naaşı, törenin ardından memleketi Kırşehir'e gönderildi.               

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Tabip Albay Doç. Dr. Salim Özenç ile bazı daire müdürleri katıldı.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!