Dönme Dolap’ta çok dolap döndü

Güncelleme Tarihi:

Dönme Dolap’ta çok dolap döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2005 00:00

TRT eski Daire Başkanı Muammer Göz’ün dizi film çeken firmalardan rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma sürerken, rüşvete konu olan ‘Dönme Dolap’ dizisinin oyuncularından Salih Güney de kandırıldığını ileri sürdü.

Re-To Yapım tarafından çekilen, Recai Topaç’ın yapımcılığını üstlendiği ve tarihi eser kaçakçılığını konu alan ‘Dönme Dolap’ta rol alan Salih Güney, bu dizide meslek ve oyunculuk yaşamının en büyük aldatmacısını yaşadığını söyledi. Güney, şu açıklamayı yaptı: ‘Bize verilen senaryo ile çekilenin yakından uzaktan ilgisi yoktu. Çekimler devam ettikçe senaryodaki değişiklik ve anlamsızlıklara isyan ettim. Yönetmen Mustafa Şevki Doğan’a da bunu ilettim. 1 trilyon 250 milyar lira bütçesi olan dizide aldığım para topu topu 13 milyar. Para önemli değil, veremediğimiz mesajlara üzülüyorum. Sadece İzmir-Urla’da geçen çekimlerde senaryo saçmalığı, rüşvet, dönen dolaplardan sadece birkaçı.’

Savcı, TRT’cinin tutuklanması için ısrar etti

Cumhuriyet savcısı Abbas Özden tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen, ancak nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Muammer Göz için savcı Özden, bir üst mahkemeye itirazda bulunarak tutuklanmasını talep etti. Özden, itiraz dilekçesinde ‘irtikap’ suçunun oluşması için yeterince delil toplandığını, ancak sanığın delilleri karartabileceğini vurguladı. İtirazı Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!