Donanım bazlı güvenlik

Güncelleme Tarihi:

Donanım bazlı güvenlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 12:52

Bilgi güvenliğinde uzun bir süredir hakim olan yazılım bazlı çözümlere, donanım bazlı çözümler de katılmaya başladı. Tek bir görevi yerine getirmek üzere tasarlanan ve fişe takmak kadar kolay kurulan bu ürünler, uygun maliyetleri ile de dikkatleri üzerlerine çekiyor.

Haberin Devamı

Bilgi güvenliğinde donanım bazlı çözümler günden güne yaygınlaşıyor. Çerçevesi kesin biçimde çizilmiş görevleri yerine getirecek şekilde tasarlanıp üretilen donanım bazlı çözümler, kullanıcı tarafında her geçen gün daha fazla ilgi görüyor, daha fazla satın alınıyor.

 

Güvenlik donanımlarını cazip kılan öğelerin başında basitlikleri, güvenilir olmaları, kurulum kolaylıkları ve hepsinden önemlisi hesaplı olmaları geliyor.

 

Güvenlik donanımları, esas itibariyle belli bir amaca hizmet eden, içinde bir işletim sistemi, veri depolama kapasitesi ve uygulamalar barındıran kapalı mimariye sahip cihazları ifade ediyor.

 

Haberin Devamı

Başta antivirüs çözümleri olmak üzere bireysel ve kurumsal kullanıcılara yönelik bilgi güvenliği ürünleriyle tanınan Trend Micro da güvenlik donanımları alanında iddialı olan firmalardan biri. Firma, donanım bazlı çözümlerinden Interscan Mesajlaşma Güvenlik Cihazı'nın 7.0 sürümünü birkaç hafta önce duyurdu.

 

Trend Micro, Interscan Mesajlaşma Güvenlik Cihazı 7.0, sürekli güvenlik ve yüksek performans için tasarlanan bir çözüm. "IP Profiler" özelliği, dizin toplama ve hatalı e-postalara ileti gönderme suretiyle düzenlenen saldırılara karşı sağlam bir güvenlik duvarı oluşturuyor. Aynı zamanda müşteriler bazında itibar hizmetleri ve görsel spam saptama işlevlerini sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!