Domuz gribinden 62 kişi daha öldü

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribinden 62 kişi daha öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:00

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 62 artarak 415’e yükseldi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, pandeminin başlangıcından itibaren kaybedilen bu kişilerin 27’sinin gebe veya lohusa olduğunu belirtirken, olağanüstü bir durum olmadığı sürece konu ile ilgili bilgilendirme açıklamalarının salı günleri haftalık olarak yapılacağını açıkladı. Şimdiye dek Pazartesi ve Cuma günleri açıklama yapılıyordu.
Trabzon’da öğretmenlik yapan  Engin Hindistan, domuz gribi nedeniyle tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde öldü. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ölen, üç çocuk babası polis memuru Ali Erdem de dün memleketi Osmaniye’ye götürülerek toprağa verildi. Erdem için Balcalı Hastanesi önünde yapılan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez,  Erdem’in domuz gribinden ölüp ölmediği konusunda tahlil sonuçlanmamasına rağmen, “İlk domuz gribi şehidini verdik, umarım son olur’’ dedi.
Samsun’da da kan kanseri Hilal Turan  (18) domuz gribinden yaşamını yitirdi. N.A. ise domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!