Domuz gribi yine hamileleri seçti

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi yine hamileleri seçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 00:00

Aantalya, İzmir ve Adana’da hamile ya da yeni doğum yapan üç kadın domuz gribi kurbanı oldu. İnşaat işçisi Fırat Sonkaya 5 Aralık’ta Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alındı.

Sonkaya’nın tedavisi sürerken, erkek bebek bekleyen, 8.5 aylık hamile eşi Kezban Sonkaya da (25) domuz gribine yakalanarak, aynı hastaneye yattı. 3 yaşında bir kız annesi olan Kezban Sonkaya, dün öğleden sonra yaşamını yitirdi. Fırat Sonkaya’nın tedavisi ise sürüyor.
İzmir’in Torbalı ilçesinden yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayetiyle 2 Aralık´ta İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırılan 24 yaşındaki Teslime Yayan da dün yaşamını yitirdi. Genç kadının Torbalı Devlet Hastanesi’nde sezaryenle 21 gün önce bir erkek bebek dünyaya getirdiği bir hafta sonra ise yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayetiyle, aynı hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Tepecik’e sevk edilen Yayan’ın kanında H1N1 virüsü bulundu. Teslime Yayan, 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Adana’da 28 Kasım’da bebeği sezaryenle alındıktan sonra yaşamını yitiren 37 yaşındaki Merin Berkem’in eşi Tanju Berkem, karısının 8 gün yattığı özel hastaneyi mahkemeye verdi. Tanju Berkem, hastanede domuz gribi teşhisi konduğunu, üç yıllık karısının sezaryenle alınan bebeğini kucağına bile alamadığını söyledi. Hastane ‘müdahaleyi yaptık’ açıklamasında bulundu.

Bebeğini kucağına alamadı

37 yaşındaki Merin Berkem, sezaryenle doğan çocuğunu göremeden hayatını kaybetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!