Domuz gribi şüpheli 2 ölüm daha

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi şüpheli 2 ölüm daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 11:43

Domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi gören 2 kişi daha hayatını kaybetti ancak test sonuçları henüz netleşmedi.


Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, bugüne kadar 372 kişiden domuz gribi şüphesiyle numune aldıklarını, bunlardan 325'inin test sonucunun pozitif çıktığını söyledi.

Halen hastanelerde yaklaşık 70 kişinin tedavi gördüğünü belirten Çetinkara, şöyle konuştu:

“Bu hastalardan 30-32'sinin tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde, diğerlerinin tedavisi ise Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürüyor. Resmi olarak bugüne dek 2 hastamız domuz gribi nedeniyle öldü. Ayrıca, domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi gören 2 kişi daha hayatını kaybetti ancak test sonuçları henüz netleşmediği için bunların H1N1 virüsü taşıdığını söyleyemeyiz. Bu kişilerin test sonuçları pozitif çıkarsa bakanlık gerekli açıklamayı yapacak.”

Dr. Kadir Çetinkara, domuz gribi nedeniyle eğitime 1 hafta ara verilmesinin çok yararlı olduğunu, bu sürede polikliniğe gelenlerin sayısının günde 30 binden 25 bine düştüğünü, pandemi yayılma hızının zayıfladığını ifade etti.
Çetinkara, “Böyle olunca çalışma ortamımız rahatladı. Ancak pandeminin aralık ayı ortalarına kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!