Dolmabahçe saldırganı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Dolmabahçe saldırganı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 16:08

Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı’ndaki nöbet kulübesine el bombası atan ve el bombasının patlamamsı üzerine üzerindeki uzun namlulu silahla ateş ettikten sonra kaçarken yakalanarak etkisiz hale getirilen Fırat Ö. tutuklandı.

Haberin Devamı

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çıkartılan Fırat Ö. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından irfan Fidan’a yaklaşık yarım saat ifade verdi.

TUTUKLANDI

Fırat Ö., savcılık sorgusunun ardından “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan tutuklanma talebiyle İstanbul nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Fırat Ö.'nün savcılıkta, Halkın Kurtuluş Cephesi savaşçısı olduğunu söylediği öğrenildi.

Saldırgan Fırat Ö.'nün tutuklanmasına karar verildi.

DHKP-C ÜSTLENMİŞTİ

Örgüte ait Halkın Sesi TV isimli internet sitesi, saldırı girişiminin ardından olayı DHKP-C'nin üstlendiği belirtmişti. Yapılan açıklamada, “AKP'nin Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullandığı İstanbul Dolmabahçe Sarayı'na Berkin Elvan'ın katillerini koruyan AKP'den hesap sormak için saat 14.30'da bir savaşçımız tarafından silahlı eylem gerçekleştirilmiştir” denilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!