Dolmabahçe-Havalimanı arası 15 dakikaya inecek

Güncelleme Tarihi:

Dolmabahçe-Havalimanı arası 15 dakikaya inecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 13:33

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) “7 Tepe 7 Tünel Projesi” kapsamında inşaatını sürdürdüğü Dolmabahçe-Bomonti kara yolu tünelinin tek yöndeki kazı çalışması tamamlandı.

Haberin Devamı

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, Dolmabahçe-Bomonti kara yolu tünelinin tek yönde kazı çalışmasının tamamlandığı belirtilerek, daha önce kazı çalışmaları tamamlanan Kağıthane-Piyalepaşa tünelinde elektromekanik ve bağlantı kavşaklarının yapımının sürdüğü bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Dolmabahçe'den Bomonti'ye gidiş yönünde son kazma vurularak gerçekleştirilen birleşme çalışmalarını izlediği ifade edilen açıklamada, Dolmabahçe-Bomonti yönünde çalışan işçilerin, birleşme ile tünelden birlikte Türk bayrağı ile çıktıkları, işçileri tebrik eden ve baklava ikram eden Topbaş'ın, işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre Tapbaş, hattın diğer yöndeki kazı çalışmalarının da 20 gün içinde tamamlanacağını belirterek, “Bu çalışmayı can simidi olarak görüyorum. Dolmabahçe'den Atatürk Havalimanı'na gitmek isteyen biri, sistem tamamlandığında bu tünel bandına girip 10-15 dakikada havaalanına erişmiş olacak. Yoğun saatte Kağıthane'den Dolmabahçe'ye 45 dakikada ulaşan birisi, 3,5 kilometrelik tünel yolla saatte 70 kilometre hızla aynı yolu 5 dakikada kat edecek. Bu hattı yıl sonuna yetiştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Topbaş, İstanbul'da trafiğin yoğun olduğu noktalarda toplam 33 adet kara yolu tüneli planladıklarını ifade ederek, son 4 yıl içinde ulaşıma 9 milyar YTL yatırım yaptıklarını bildirdi.

Kağıthane-Piyalepaşa, Dolmabahçe-Bomonti ve Sarıyer-Çayırbaşı kara yolu tünellerin inşaatının sürdüğünü hatırlatan Topbaş, toplam 11 bin 127 metre uzunluğunda 5 yeni tünel yol inşaatının da ihale aşamasına geldiğini kaydetti.

Topbaş, yapımı devam eden ve ihale aşamasına gelen kara yolu tünellerinin maliyetinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu, Kağıthane-Piyalepaşa ve Bomonti-Dolmabahçe kara yolu tünellerinin yıl sonunda hizmete açılacağını belirterek, bu boyutta tünel yolun İstanbul'da bir “ilk” olduğunu ve açılışın Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasını arzu ettiğini söyledi.

Açıklamaya göre, Dolmabahçe-Bomonti kara yolu tüneli, Dolmabahçe Stadı'nın kuzeyinden başlayarak Taksim ve Feriköy'ü alttan geçtikten sonra Bomonti'den çıkacak. Piyalepaşa'dan başlayan diğer tünel yol ise Okmeydanı ve Çağlayan'ı alttan geçerek Kağıthane'ye çıkacak, mevcut Sütlüce bağlantı yolundan da TEM Otoyolu'na bağlantı yapılacak.

Haberin Devamı

Her 2 noktada yapılan 5 kavşakla tünel yolun trafiği diğer yollara entegre edilecek ve Kağıthane-Dolmahçe arasında yapılan 2 tünel yol 223 milyon YTL'ye mal olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!