Doların ölüm fermanını imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Doların ölüm fermanını imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:39

Dünyanın en iyi yatırımcılarından ve en zengin adamlarından olan Warren Buffett'den dolarla ilgili çarpıcı bir yorum geldi.

Haberin Devamı

Milyarder yatırımcı Buffett, dolardaki zayıflığın devam etmesini beklediğini açıkladı. Buffett, hisse senedi alacak olanlara ise Güney Kore borsasını önerdi.

Berkshire Hathaway şirketinin sahibi ve 52 milyar dolarlık servete sahip olan Buffett, Kore'ye yaptığı gezi sırasında gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Dolara karşı halen negatifiz" diyen ünlü yatırımcı, diğer para birimleri ile işlem yapan şirketlerin hisselerini aldıklarını ifade etti.

Berkshire Hathaway 70'in üzerinde farklı iş yapan ve para piyasalarında 100 milyar dolarlık yatırımı olan bir şirket. Buffett'in önerdiği Güney Kore borsasında ise sadece tek bir şirkette hissesi bulunuyor: POSCO... Dünyanın en büyük dördüncü çelik üreticisi olan POSCO'da Buffet'in hissesi yüzde 4 seviyesinde.

Haberin Devamı

"Kore piyasası diğer marketlere göre daha ucuz" ifadesini kullanan Buffett, ülke borsasının önümüzdeki 10 sene boyunca iyi bir performans göstereceğini düşündüğünü kaydetti. Buffett, borsada herhangi bir köpük olduğuna da inanmadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!