Dolapdere'de ses bombası

Güncelleme Tarihi:

Dolapderede ses bombası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 11:57

İSTANBUL Dolapdere'deki Dilbaz Sokak'ta bulunan Osmanlı Kıraathanesi'nin önünde saat 06.00 sıralarında ses bombası patladı.

Geçtiğimiz hafta DTP'nin kapatılmasını protesto edenler ev, işyeri ve araçlara bu sokakta molotofkokteyli saldırılar düzenlemiş ve mahalleden 3 kişi de tabanca ile ateş etmişti.

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler ses bombasını, sahibinin geçen Cuma günü ön tarafını yeni duvar ve demir kafes ile terör saldırılarına karşı güçlendirdiği Osmanlı Kıraathanesi'nin önüne bıraktı. Kıraathaneyi açan ocakçı alışveriş yapmak üzere bakkala giderken ön taraftaki siyah poşeti fark etti. Ancak poşete dokunmadan bakkala gitti. Ocakçı bakkalda alışveriş yaparken kahvenin önündeki poşetin içinde bulunan ses bombası patladı. Paltamada ölen ya da yaralanan olmadı. Kıraathanenin duvarı zarar gördü ve çevredeki bazı binaların camları kırıldı. Sokağa gelen terörle mücadele ekipleri ile bomba uzmanları inceleme yaptı. Kahvehanenin ön cephesi, taşlamaya karşı tel örgü ile korumaya alınmıştı. Kıraathane son yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından seçim bürosu olarak kullanılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!