Dolandırıldı, kendini çöplükte buldu

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıldı, kendini çöplükte buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 14:43

Çanakkale'den bir yakının aracılığıyla tanıştığı bir çiftin “Evlenebileceğin birini bulduk” çağrısı üzerine Adana'ya gelen emekli 55 yaşındaki Hamit Efe, dolandırıldırıldıktan sonra kendini çöplükte buldu. Gelin adayını görüp beğenince 3 bin 500 TL değerinde altın aldırdıkları Efe'yi, çayına ilaç karıştırıp uyuttuktan sonra cep telefonu, kredi kartları ve bir miktar parasını da gasp edip çöplüğe attığı öne sürülen 3 kişiden 2'si yakalandı.

Haberin Devamı

Evlenmek isteyen emekli Hamit Efe, geçen hafta otobüsle Adana'ya geldi. Burada Efe'yi bir yakınının aracılığı ile tanıştığı, kendilerini ‘karı- koca’ olarak tanıtan 30 yaşındaki Ayşe Ç. ve 36 yaşındaki Mehmet E. karşıladı. Daha sonra çift, kendilerini otomobilde bekleyen 45 yaşındaki Gülgün T.'yi gelin adayı olarak, Hamit Efe'ye tanıttı.

Kendine kurulan oyundan habersiz olan Hamit Efe, gelin adayını beğendiğini söyleyince bir kuyumcudan Gülgün T.'yi beğendiği 3 bin 500 TL değerinde altın alındı. Daha sonra otomobillerine aldıkları akaryakıtın parasını da Hamit Efe'ye ödeten şüpheliler, Çoban Dede Türbesi'ne gidip dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Türbede dua ettikten sonra, yakındaki bir yerde gelin adayı ile çay içen Hamit Efe, bir süre sonra fenalaşıp bayıldı. Daha sonra gözünü kent merkezinden uzakta bir çöplükte açan Hamit Efe, sürünerek çıktığı D-400 karayolundan geçenler tarafından hastaneye kaldırıldı. Cep telefonu, kredi kartları ve bir miktar parasının da uyuduğu sırada alındığı ortaya çıkan Efe, polise giderek şikayetçi oldu. Hamit Efe'nin, gittikleri kuyumcu ve yakıt aldıkları istasyonu göstermesi üzerine çalışma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden gasp şüphelilerinin kullandığı otomobilin plakasını belirledi.

Haberin Devamı

Otomobilin Dadaloğlu Mahallesi'nde bir kişide olduğunu belirleyen polis, yaptığı operasyonda Ayşe Ç. ve Mehmet E.'yi yakaladı. Poliste verdikleri ifadede suçlamaları kabul eden iki kişi, Adliye'ye sevk edilirken gazetecilere, “İyilik yapmak isterken biz suçlu olduk. Altınları Gülgün T. alıp kaçmış. Arkadaşın nasıl uyutulup çöplüğe atıldığından haberimiz yok. Bizi çekmenizden çok utanıyoruz” dedi. Polis, kaçan diğer şüpheli Gülgün T.'yi bulmak için soruşturmayı sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!