Dolandırılan kasaplardan linç girişimi

Güncelleme Tarihi:

Dolandırılan kasaplardan linç girişimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 13:41

Hac döneminde, S.Arabistan'da iş vaadiyle Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısına gelmeleri istenen 4 bin civarında kasap, kendilerini dolandırdıklarını ileri sürdükleri şirket temsilcisi olduğu öne sürülen bir kişiyi linç etmek istedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin çeşitli illerinde özel şirketler aracılığıyla Hac döneminde kasap ve kasap yardımcısı olarak Suudi Arabistan’a gitmek için anlaşma yapan binlerce kişi, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda, kendilerini dolandırdıklarını ileri sürdükleri şirketin temsilcisi olduğunu iddia ettikleri bir kişiyi linç etmek istedi.

Suudi Arabistan’da hac döneminde kasaplık yapmak isteyenler bir çok kentte bulunan organizasyon şirketleriyle anlaşma yapıp, bu ülkeye gitmek için geçtiğimiz günlerde Cilvegözü Gümrük Kapısı’na geldi. Kasap ve kasap yardımcısı olarak görev yapmak isteyen yaklaşık 4 bin kişi, burada, kendilerini Arabistan’a götüreceklerini söyleyen bu bunun karşılığında 700 ile 1400 dolar arasında para alan şirket temsilcilerini beklemeye başladı. Ancak, geçen süreye rağmen şirket yetkilileri sınır kapısına gelmedi. Anlaşma yaptıkları şirketlerin telefonlara da cevap vermemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan yaklaşık 4 bin kasap, sınır kapısında perişan oldu. Yaklaşık 2 bini memleketlerine dönerken, sınır kapısında kalanlar ise geceyi, sokaklarda, araçlarda ve camilerde geçirirerek ısınmak  için de ateş yaktı.

Haberin Devamı

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Sabah saat 08.30 sıralarında İstanbul’da Hac organizasyonu yapan Nepa adlı şirketin temsilcisi olduğu iddia edilen ve adı belirlenemeyen 55 yaşlarındaki bir kişi sınır kapısına geldi. Kasaplardan bir kaçının, bu kişinin Nepa’nın temsilcisi olduğunu söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Kasaplar, şirket ve Hac organizasyonuyla bir ilgisinin olmadığını savunan bu kişiye saldırdı. Tekme, tokat dövülen bu kişi, diğer kasaplar tarafından kurtarılarak olay yerinden uzaklaştırıldı. Çıkan arbede sırasında 35 yaşındaki Hacı Mehmet Çam ise fenalık geçirerek bayıldı, adı belirlenemeyen bir kişi ise başından hafif yaralandı.
Linç edilmek istenen kişinin sınıra geldiği ve bagajında bir çok pasaport olan 06 GIP 28 plakalı otomobilin anahtarını alarak el koyan kasaplara, polis müdahale etti. Şirketle bir ilgisinin olmadığını savunan ve linç edilmek istenen kişi, Nepa şirketi yetkililerinin Topbağazı Mevkii’nde olduğunu belirterek kasaplarından 4’ünü yanına alarak sınırdan uzaklaştı.

Haberin Devamı

'MEMLEKETİMİZE DÖNECEĞİZ'

İstanbul’dan gelen Ali Köle ve Kemal Akkanat, kasap olarak Suudi Arabistan’a gitmek istediklerini, bu iş için Nepa ve Özvatan adlı şirketlerle anlaştıklarını ileri sürerek, “Bizim paramızı ve pasaportumuzu aldılar. Şimdi ortada yoklar. Dolandırıldık, devletin bu işe bir çeki düzen vermesini istiyoruz. Bugün de pasaportlarımız gelmezse geri döneceğiz. Çünkü, Suudi Arabistan hac için bugün kapılarını kapatıyor. İstesek de artık gidemeyeceğiz” dedi. Kasapların dolandırıcılık iddialarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Nepa şirketi yetkilileri ise Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bekleyen kasaplarla bir ilgilerinin olmadığını, kendi Hacı adaylarının Suudi Arabistan’a zamanında gittiğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!