Doktorları: Yaşaması başarımız

Güncelleme Tarihi:

Doktorları: Yaşaması başarımız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın da yargılandığı Ergenekon davasında merhum Başbakan Bülent Ecevit’le ilgili ortaya atılan iddialara Başkent Üniversitesi’ndeki doktorlarından yalanlama geldi.

Haberin Devamı

Doktorların açıklamasında, dönemin koruma müdürü Recai Birgün, Dr. Mustafa Bolkan ve Dr. Mücahit Pehlivan’ın, “Ecevit’in tedavisinin yanlış yapıldığı” ile ilgili iddalarının “tamamiyle mesnetsiz ve asılsız” olduğu belirtildi. Profesörler Turgut Zileli, Nur Altınörs, Rengin Erdal, Haldun Müderrisoğlu, Ahmet Hatipoğlu, Cengiz Tuncay, Füsun Öner Eyüpoğlu’nun imzasıyla yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ecevit’in, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nce yürütülen tedavi süreci tamamıyla şeffaf bir biçimde gerçekleşmiş; tüm tedavi evrakları ve raporlar, o tarihte ilgili kişi ve resmi makamlara tutanakla teslim edilmiş ve mahkeme tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda da, sözkonusu tedavinin doğru olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Ecevit’in 7 ay daha Başbakanlık yapıp, 4-5 yıl yaşaması da, tedavinin başarı ile gerçekleştirildiğinin en önemli kanıtıdır.

Haberin Devamı

Bize yazılı teşekkür ettiler

Bu konuda, Sn. Bülent Ecevit ve eşi Sn. Rahşan Ecevit de, Başkent Üniversitesi Rektörlüğü’ne yazılı olarak teşekkürlerini sunmuş ve kamuoyuna yaptığı açıklamalarla yanlış tedavi yapılmadığını açık ve net olarak defalarca ortaya koymuşlardır. Kurucu rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı da zan altında bırakmaya çalışan şahıslarla ilgili her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!