Doğumgünü 4 Temmuz

Güncelleme Tarihi:

Doğumgünü 4 Temmuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Life dergisi temmuz sayısında 98 yazının içeceğini anlatıyor... Sıcak İstanbul geceleri 98'in içeceği Frozen Margarita. Üstelik temmuzun dördü ‘‘Margarita’’nın doğumgünü. Mucidi de Meksika asıllı barmen Francisco Pancho Morales.

Margarita’nın doğuşuna gelince... Meksika sınırları içinde kalan Cuidad Juarez kasabasında Tommy's Bar'da çalışan Morales içkiden hiç haz etmeyen bir barmenmiş.

Hikayeye göre 4 Temmuz 1942 günü Morales'in çalıştığı bara giren bir kadın, ‘‘Bana hayatımda ismini duymadığım bir içki ver’’ demiş. Morales, cazibesine dayanamadığı bu kadın için margaritayı yaratmış.

Hikayesinden de anlaşılacağı üzere margarita hafif ama tutkulu bir içki. Ve artık İstanbul'da favori!

FROZEN MARGARİTA

Yazın bunaltıcı sıcağından serinleyerek kurtulmak istiyor ve alkolsüz de yapamıyorsanız, margarita tam size göre bir içecek.

Frozen kelime olarak dondurulmuş anlamına geliyor. Çok sıcak ülkelerde içki yavaş yavaş içilirken ısınıp bozulmasın diye kar kıvamında hazırlanan frozen kokteyller damak ve göz zevkini okşamanın yanı sıra erotik bir imaj da yaratıyor.

Frozen kokteyller genellikle şekerli bir tada sahip. Tatlı sevmeyenler ise limon suyunun titretici karışımıyla lezzetlendirilmiş Frozen Margarita'yı denemeli.

Frozen margarita, ana içkisi olan tekilanın renklerine göre değişiyor. Klasik margaritayı hazırlarken beyaz tekila, frozen margaritada ise sarı tekila tercih ediliyor. Düşük alkol derecesi ile insanı ağırlaştırmıyor aksine coşturuyor.

Frozen Margarita'yı içebileceğiniz yerlerin başında The Marmara, Swiss Otel, Vogue, Safari, Hayal Kahvesi, Bebek Bar ve Hawana geliyor.

Margarita Frozen'ın fiyatı 2 milyon 750 bin lira ile 1 milyon 600 bin lira arasında değişiyor. Margarita çeşitleri arasında kivili, çilekli ve muzluları da bulunuyor. Eğer evde kendinize özel bir Margarita hazırlamak istiyorsanız İstanbul Life'tan size bir tarif:

STRAWBERRY MARGARİTA

İlgileniyorsanız işte size bir margarita tarifi:

6 ölçek tekila, 2 ölçek portakal likörü, 4 tane taze çilek, 2 cl sweeth and sour, 2 cl strawberry sosu bir kaba koyun. Buzu ekleyin ve mikserle kar kıvamına gelinceye kadar (yaklaşık 1 dakika) karıştırın.

Ayaklı balon bardağa koyarak servis yapabilirsiniz. Strawberry margaritanızı üzerine bir limon dilimi ya da çilek ekleyerek süsleyebilirsiniz.

Ama bardağı yerleştirdiğiniz tabağa bir de kaşık koymayı ihmal etmeyiniz. Çünkü ilk başta kar kıvamında olan içkinize kaşıkla başlıyor ve eridikçe pipetle içmeye devam ediyorsunuz.

Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!