Doğumdan sonra böbreksiz kaldım

Güncelleme Tarihi:

Doğumdan sonra böbreksiz kaldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 01:22

BANKACI Hülya Salman’ı (31) sorunsuz devam eden hamileliği boyunca Koşuyolu’nda özel bir hastanenin kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. S.P. takip etti.

Haberin Devamı

Sezaryenle gerçekleşen doğumdan sonra ise Salman’ın anlatımına göre, gece boyunca dayanılmaz ağrılar çekti, kustu, ertesi gün de yoğun bakıma alındı.

‘TANI 40 GÜNDE KONULDU’

Hülya Salman, bebeğini kucağına alamadan yoğun bakımda tedavi edilmeye çalışılırken durumu daha da kötüleşince hastanenin Bağcılar’daki merkezine nakledildi. Salman, “Orada 40 gün tutulduktan sonra, böbreklerimin çalışmadığı söylendi” dedi.

NAKİL DE İŞE YARAMADI

Doğumdan sonra bebeğini emziremeden 75 gün boyunca hastane hastane dolaşan Salman’ın her 2 böbreğini aşırı kanamaya bağlı kaybettiği anlaşıldı. Genç kadına eşi Harun Salman’ın babasından alınan böbrek nakledildi. Ancak vücudu organı reddedince önce periton (karın zarı) sonra da hemodiyalizle yaşamını sürdürmeye başladı.

‘İHMAL VAR’

Haberin Devamı

SAĞLIĞINI kaybeden Hülya Salman, suç duyurusunda bulundu, kendisi ve eşi için Tüketici Mahkemesi’ne de 600 bin liralık tazminat davası açtı. Aile için rapor veren Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Adli Tıp Ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nesime Okboy Yaycı, “Sezaryen sonrası hastayı diyalize bağımlı hale getiren akut böbrek yetmezliğinin kan kaybı kökenli olduğu sonucuna varıldı” dedi. İstanbul Tabip Odası’nın görüş istediği Prof. Dr. Levent Şentürk de raporunda “Tıbbi hata ve ihmal var” dedi.

Doktor: ‘Üzgünüm, ağrı kesiciden olabilir’

Dr. S.P.: “Çok sevdiğim bir hastamdı. 26 yıllık doktorum ilk kez böyle bir vakam oldu. Maalesef insan bünyesi her zaman sorun yaratabiliyor. Tetkiklerinde ne iç ne de dış kanama yoktu. Hastada gelişen ciddi ve ani böbrek yetmezliği kullandığımız ağrı kesiciye (diclofenac sodium) bağlı gelişmiş olabilir diye düşünüyorum. Çok üzgünüm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!