Doğum günüydü Bayburt uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Doğum günüydü Bayburt uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 00:34

Terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’da bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Halil Türkoğlu, doğum gününde toprağa verildi. Şehit Türkoğlu, 1 yıl önce Çanakkale’den gönüllü olarak Diyarbakır’a gitmişti.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’da Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin bombalı araçla saldırısında şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu, memleketi Bayburt’ta yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle doğum gününde toprağa verildi. Şehit için Yeni Yakutiye Camisi’nde tören düzenlendi. Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Cemile Türkoğlu, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

Şehidin erkek kardeşi Alper Türkoğlu da tabutun başından ayrılmadı, ablaları Saliha, Hacer Türkoğlu ve Züleyha Saygılı gözyaşı döktü. Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Mustafa Türkoğlu da oğlunun tabutu başında metanetini korumaya çalışarak dua etti. Cenaze namazını şehidin kız kardeşinin eşi Din Hizmetleri Uzmanı Musa Saygılı kıldırdı. Şehit Türkoğlu’nun cenazesi, törene katılan kalabalık tarafından bir süre Cumhuriyet Caddesi’nde tekbirle omuzlarda taşındı, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun cenazesi, öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Şehit Osman Tepesi’ndeki şehitlikte toprağa verildi. Şehit Astsubay Türkoğlu’nun daha önce Çanakkale’de görev yaptığı ve yaklaşık 1 yıl önce de gönüllü olarak Diyarbakır’a gittiği, akrabası Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu’nun da 1989 yılında yine Diyarbakır’da şehit olduğu öğrenildi.

NİĞDE’DE GÖZYAŞLARIYLA
Mardin Nusaybin’de şehit olan Uzman çavuş Mustafa Şahin (25), Niğde’de toprağa verildi. Şehit Şahin, Mardin’deki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Niğde’nin İlhanlı Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Şehidin babası Cumali Şahin ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Şehit için kent merkezindeki Çelebi Hüsamettin Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi, yakınları, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Niğde Şehitliği’ne defnedildi.

TAYİNİNİ İSTEYECEKTİ
 HAKKÂRİ’nin Yüksekova ilçesi Orman Mahallesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik önceki gece yürütülen operasyon sırasında çatışma çıktı. Teröristlerin saldırısı sonucu Özel Harekât polisi Emre Fıstıkeken (23) şehit oldu, 1 Özel Harekât polisi de yaralandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketi Nevşehir’in Göre beldesine uğurlandı. Şehidin 2 yıl önce göreve başladığı ve görev süresinin dolacağı haziranda tayin isteyeceği belirtildi.

DAYANIŞMA GÜNÜ
ŞIRNAK’ta terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlara katılan geçici köy korucusu Abdullah Fidan (41), dün 02.10’da Cumhuriyet Mahallesi’nde oluşturulan güvenlik noktasına teröristlerin ateş açması sonucu şehit oldu. Şehit Fidan için Şırnak Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.     Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelede kahraman köy korucularının vatanın birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele ettiğini belirterek, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarını söyledi. Törende Azime Fidan (37) Kürtçe ağıtlarla eşine veda etti. Teröre lanet eden şehit eşi, sık sık çocukları Mehmet, Hüseyin ve Seyile’ye sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Törende Fidan’ın babası Hamit Fidan (74) gözyaşı içinde Kürtçe ağıt yaktı. Görevli askerler, büyük acı yaşayan aileyi teselli etmeye çalıştı. Şehit Fidan, merkeze bağlı Yeniaslanbaş köyünde toprağa verildi.                  m DHA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!