Doğum gününde organlarıyla hayat kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Doğum gününde organlarıyla hayat kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 16:56

ANTALYA'da ailesiyle birlikte gittiği nişan töreninden dönerken kaza geçiren ve doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Berkan Gökkaya'nın bağışlanan organları, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla 2 kişiye nakledildi.

Geçen pazar günü Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nden bir yakınlarının Yeniköy'deki nişan törenine ailesi birlikte katılan küçük Berkan, dönüş yolunda babasının kullandığı araç kaza yapınca yaralandı. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen Berkan Gökkaya'nın, ailesi tarafından bağışlanan böbreklerinden biri 15 yaşındaki Büşra Kavak'a, diğeri de 25 yaşındaki Hatice Kavcar'a nakledildi.
2002 yılından bu yana böbrek hastası olan Kaş İlçesi'nden Hatice Kavcar, “2004 yılından bu yana periton diyalize bağlıydım. Hastaneye çağrıldığım zaman heyecandan ağladım. Çok mutluyum. Bağış yapan aileye çok teşekkür ederim. Operasyonum çok başarılıydı hemen ayağa kalktım” dedi.

Bağışlanan diğer böbrekle hemodiyalizden kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Alanya İlçesi'nden Büşra Kavak ise iyileşme sevincini yaşadığını dile getirdi. Kavak, “Organ için çok bekledim. İyileştiğim için çok mutluyum. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ekibine çok teşekkür ederim” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!